Ja teniu pensades les postres que portareu a taula aquestes festes? Si el que voleu és sorprendre els vostres convidats avui us proposo aquest torró, amb el gust tradicional de la crema cremada, però en versió gelada.
És molt més lleuger que el torró tradicional i el seu gust és tan fi que en voldreu repetir!!
Vaig veure la recepta en el programa Cuines de TV3 aquesta mateixa setmana, vaig pensar que no era molt complicada de fer i que podria ser una bona alternativa als torrons. Dit i fet, em vaig posar a buscar els ingredients i a elaborar-la, i tot i que vaig variar una mica les proporcions dels ingredients respecte de l'original, el resultat: deliciós!!
Amb aquestes quantitats us sortiran 3 barres de torró.
250 ml de llet
6 rovells d'ou
80 gr de sucre
1 canó de canyella
1/2 pell de llimona
1/2 pell de taronja
1 fulla de gelatina
500 gr de torró de crema cremada de bona qualitat
250 ml de nata mínim 35% mat. grassa
Elaboració:
Posar la fulla de gelatina en un bol amb aigua freda per hidratar-la.
Per començar hem d'elaborar una crema anglesa; posarem la llet a bullir amb les pells de llimona i taronja i el canó de canyella, quan arrenqui el bull treure del foc, tapar i deixar infusionar durant 10 minuts.
Mentrestant, posar els rovells d'ou i el sucre en un bol i batre fins que blanquegin, afegir la llet infusionada colant-la sobre els ous, barrejar bé i tornar a posar al foc per escalfar-la fins a 82ºC remenant sempre amb una espàtula per evitar que s'engaxi. Treure del foc i posar la crema anglesa en un bol.
Treure la gelatina de l'aigua, escórrer i eixugar-la amb un paper de cuina; afegir-la a la crema anglesa, remenar bé per dissoldre-la. Deixar atemperar.
Tallar el torró a troços i posar-lo en un recipient junt amb la crema anglesa, triturar-ho bé amb el túrmix fins obtenir una mescla fina.
Poseu a batre la nata fins que estigui semimuntada (no ha de fer pics, només semimuntada!!). Incorporar-la a la mescla anterior i amb una espàtula incorporar-la completament amb moviments envolvents.
Repartir la mescla en els motllos de torró (o del que us sembli), millor si els folreu amb paper film o paper de forn per poder desmotllar millor. Posar en el congelador durant 24 hores.
Treieu el torró gelat del motllo, poseu-lo a la safata de servir; podeu deixar la safata amb el torró dins el congelador fins el moment de servir, llavors espolvoregeu sucre al damunt i cremeu-lo amb un cremador.
Ja ho teniu!! Cap a taula!!
Us asseguro que després d'un gran àpat nadalenc aquest torró gelat desapareixerà de la safata i haureu de lamentar no haver-ne fet una barra més. Està deliciós!!! Els vostres convidats agaïran unes postres així!!
Bones Festes i Bones Postres!!
Montse.