Aquest motllo de mini bundts em té fascinada! Surten uns pastissets amb la mida ideal per fer un dolç berenar, unes postres d'un àpat festiu o simplement per donar-nos el gust d'una cosa dolça quan ens vingui de gust. Si, a més, hi afegim uns fruits secs tindrem un pastisset ben nutritiu.
Els festucs són els fruits secs que ens aporten més proteïnes, ajuden a reduir el colesterol dolent, són rics en fibra, àcid fòlic i greixos bons. Tenen bones quantitats de vitamines A i C comparat amb els altres fruits secs i a nivell de minerals són rics en potasi, magnesi i fósfor.
Aquesta recepta l'he tret del blog de la Megasilvita, que té unes receptes que no us podeu predre.
Ingredients per a 6 mini bundts: (dobleu les quantitats per un pastís)
125 gr de mantega a tª ambient
170 gr de sucre
2 ous grans
1/2 cullerada de pasta de vainilla
4 cullerades de pasta de festuc
150 gr de farina
1/2 culleradeta de llevat químic en pols
1 pessic de sal
60 ml de llet
Ingredients per la cobertura de xocolata blanca:
180 de xocolata blanca de cobertura
60 ml de nata líquida
1 culleradeta de pasta de festuc
festucs per decorar
Elaboració:
Pre-escalfar el forn a 170ºC i engreixar el motllo.
Tamisar la farina, el llevat i la sal. Reservar.
Batre la mantega i el sucre fins que blaquegi i la mescla estigui cremosa i amb volum. Afegir els ous un a un, sense afegir el segon fins que el primer s'hagi incorporat completament.
Afegir la pasta de festuc i la de vainilla mentre seguim batent.
Reduir la velocitat de l'amassadora i afegir la mescla de farina en tres tandes anant-la alternant amb la llet.
Abocar la massa en el motllo i donar uns cops sobre la superfície de treball amb el motllo per a què la massa es reparteixi bé.
Fornejar durant uns 25 o fins que al clavar un escuradents surti sec.
Deixar refredar uns minuts en el motllo i deprés desmotllar i deixar refredar completament sobre una reixeta.
Per fer la cobertura de xocolata blanca:
Fondre la xocolata en un bol al microones durant 1 minut aproximadament, afegir-hi la nata ben calenta, deixar reposar durant 1 minut i remenar fins que s'incorpori. Afegir la pasta de festuc i seguir remenant fins obtenir una mescla ben llisa.
Ara ja podem decorar els pastissets amb un bon raig de la xocolata i uns festucs trocejats pel damunt.
I ja podeu portar a taula uns pastissets ben vistosos i ben bons!!
Bones Postres!
Montse.