3 de juny del 2012

Pa de Pessic del "Pare Pius"

Avui us presento el pa de pessic que vaig fer per participar en el repte del blog Kanela y Limón, consisteix en fer un pa de pessic a l'estil dels antics convents, també se l'anomena pa de pessic de les Germanes Clarisses o pa de pessic de la sort i la fortuna. El procés no té res  a veure amb el que estem acostumats avui en dia, per començar es tarda 10 dies en fer-lo, sí, sí, heu llegit bé: 10 dies; no es necessita cap batedor ni tampoc nevera, només un bol ampli i una cullera per remenar.
Després de fer la "massa mare" durant els deu dies, se n'han de separar 3 vasos que es donaràn a 3 persones per a què també facin el pa de pessic i això els portarà bona sort i fortuna (d'aquí el nom).




Així que em vaig decidir, i dit i fet, el pa de pessic està fet! Cal dir que és bonísssssssim, aquestes monges Clarisses ja sabien el que feien, jejejeje. 




Per fer la massa mare necessitareu:

1 got de farina
1 got de llet
1/2 got de sucre
1/2 sobre de llevat Royal

I el procés i la recepta per fer el pa de pessic:

DIA 1: En un bol ampli, aboqueu-hi el contingut del vas que us hagin donat o una recepta de la massa mare (que haurem preparat el dia abans). Afegir-hi un got de sucre i un got de farina. Deixar-ho SENSE remenar. Tapar-ho amb un drap pel damunt i deixar-ho en un lloc fresc, no dins la nevera.
DIA 2: Remenar-ho amb una cullera. Tapar.
DIA 3: No es toca res.
DIA 4: No es toca res.
DIA 5: Afegir-hi 1 got de sucre, 1 got de llet i 1 got de farina. Es deixa SENSE remenar. Tapar i guardar.
DIA 6: Es remena amb una cullera. Tapar.
DIA 7: No es toca res.
DIA 8: No es toca res.
DIA 9: No es toca res.
DIA 10: Es separen 3 gots de la massa, que es donaran a 3 persones a les que es vulgui desitjar sort.
A la massa que ens queda hi afegim:
   2 gots de farina
   1 got d'oli de gira-sol
   1 got de nous (o fruits secs, o perles de xocolata)
   1 got de sucre
   1 got de llet
   1 sobre de llevat Royal
   2 ous
   1 poma tallada a daus
   1 pessic de sal
   vainilla i canyella al gust ( 1 culleradeta de cada)

Ho remenem tot amb la cullera, ho aboquem en un motllo i ho posem al forn preescalfat a 160ºC durant 60 minuts aprox. o fins que al punxar amb l'escuradents ens surti sec.

I ja està, deixar dins el motllo durant 15 minuts i deprés desenmotllar i refredar sobre una reixeta.



Us animo a que el feu a casa, no és gens dificil, només heu de fer el procés dels 10 dies.

I recordeu donar els 3 vasets de massa mare a 3 persones a les que vulgueu desitjar bona sort!!!




Bones Postres!

Montse.




10 comentaris:

  1. Mmmm....que rico, tiene una pinta...y me encantó lo de hacer todo ese proceso y lo de los tres potes para desear suerte...buenísimo!!! Besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es una receta muy entretenida y muy gratificante, verdad Melisa?

      Elimina
  2. Ja vaig veure el repte de la Kanela i Limon...se'm va passar al final de fer-lo!! sort que tu ens ho tornes a recordar!! i te una pinta estupenda!!
    per cert, m'hauras guardat un d'aquests gotets, oi?!?!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Emma, has de fer-lo, està molt i molt bo. Malauradament jo ja no tinc més potets per donar, però t'animo a que facis tot el procés.

      Elimina
  3. se lo vi a Cristina y me quede con ganas de hacerlo, ahora me han vuelto al ver como te ha quedado el tuyo . de lujo Montse.

    un besote

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si te has quedado con las ganas no dudes más y empieza el proceso, Mercedes, no te arrepentirás; el resultado es espectacular.
      Besos!

      Elimina
  4. Hola, ja tens una seguidora més...!!!

    Jo també tinc un blog de dolços, si vols pasar-te:

    www.misdulcespreferidos.blogspot.com

    Fins aviat!

    *Pilar* Des de Barcelona

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilar, ja m'he fet seguidora teva, també. Tens un blog maquíssim, m'encanta!!
      Petons,
      Montse.

      Elimina
  5. Ostres, impressionant!

    Un coc així seria perfecte per a ser el núm 60. T'animes a compartir-Lo? Passa pel meu bloc.

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Dolça pel teu comentari, evidentment que m'animo a compartir-lo, ja t'he deixat el comentari al teu blog.
      Petons.

      Montse.

      Elimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!