29 de juliol del 2012

Pastís de Pinya

En dies de tanta calor un pastís refrescant sempre va bé per acabar un bon àpat. Si us agrada la pinya, aquest pastís serà la vostra perdició, tot ell és de pinya; el pa de pessic és amb pinya, va farcit d'una capa de melmelada de pinya i una altra de swiss buttercream de pinya i finalment està tot recobert per una altra capa de SMB de ... pinya!



Anem amb la recepta.

Ingredients per al pa de pessic:

6 ous
200 gr de farina tamisada
180 gr. de sucre
1 culleradeta de llevat en pols
2 cullerades de pasta de pinya (Homr Chef) o purè de pinya

Elaboració:

Prescalfar el forn a 180ºC

Separar les clares del rovells dels ous. Muntar les clares, amb la batedora, i anar incorporant el sucre fins aconseguir una merenga fen ferma.

Afegir els rovells d'un en un i seguir batent fins que quedi tot ben integrat.

Afegir la pasta o el purè de pinya. 

Retirar la batedora i, amb una espàtula, incorporar la farina tamisada amb el llevat i mesclar amb compte de què no es baixi gaire la massa.

Posar la massa en un motllo de 22 cm. engreixat i enfarinat.

Fornejar durant 30 a 40 minuts (depèn del forn) fins que estigui cuit, comprobar amb un escuradents punxant al mig del pa de pessic.

Deixar refredar dins el motllo durant 5 minuts i després retirar-lo i deixar refredar sobre una reixeta fins que s'hagi refredat per complet. Jo el faig d'un dia per l'altre i el poso dins la nevera embolicat dins un paper de film, així el gust puja i el pa de pessic és més ferm.

Per fer la swiss buttercream aquí teniu la recepta, també la trovareu a la secció dels bàsics. Només haureu d'afegir purè de pinya o pasta de pinya als ingredients i una mica de colorant en pasta groc. Les quantitats aniràn una mica al gust, jo hi poso 2 cullerades de pasta de fruita (Home Chef) i aconsegueixo un sabor a pinya bastant intens.

Per fer el muntatge del pastís:

Necessitareu:

1/2 pot de melmelada de pinya.
Almíbar per untar les bases del pa de pessic

Amb una lira, feu 3 parts iguals al pa de pessic.

Posar la primera base sobre la safata i pintar-la amb l'almíbar, després posar-hi una capa de SMB de pinya.

Posar la segona base de pa de pessic al damunt i mullar-la amb l'almíbar. Cobrir amb una bona capa de melmelada de pinya.

Posar la tercera i última capa i pintar-la amb l'almíbar. Ara ja es pot recobrir tot el pastís amb una bona capa de SMB de pinya. Decorar pel damunt al vostre gust, jo hi he posat una mica de SMB de xocolata que habia sobrat d'una altra recepta. També podeu posar-hi troços de pinya natural.

   

I una foto més del pastís ja encetat,




Bones Postres!

Montse.

4 comentaris:

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!