Aquests dies com que tinc unes petites vacances, tinc més ganes de posar-me a la cuina, em relaxa, m'inspira i em fa sentir contenta i satisfeta. Ahir vaig veure una recepta d'un pastís de carbassó al blog Corazón de Almíbar i aquest matí m'he decidit a fer una recepta semblant en format cupcake, i aquí els teniu...
Ingredients:
330 gr. de carbassó
3 ous
250 gr. de farina
1/2 sobre de llevat Royal
un pessic de bibarbonat
75 gr. d'ametlla mòlta
120 gr. d'oli de girasol
150 gr. de sucre
Per al frosting:
200 gr. de formatge cremós (tipus Philadelphia)
200 gr. de nata per muntar
90 gr. de sucre glas (o al gust)
unes gotes de suc de llimona
Festucs trocejats
Elaboració:
Prescalfar el forn a 160ºC.
Netejar el carbassó i ratllar-lo (amb pell inclosa) i reservar.
Tamisar la farina, el llevat, el bicarbonat i les ametlles mòltes. Reservar.
Batre els ous amb el sucre i l'oli fins que estigui escumós, afegir el carbassó ratllat i mesclar. Afegir la barreja de farina i barrejar fins que quedi tot ben integrat.
Omplir les càpsules de cupcake que estaran dins el motllo rígid, fins a 3/4 parts de la seva capacitat i fornejar durant uns 20 minuts.
Treure del forn i deixar reposar 5 minuts dins el motllo, després deixar refredar del tot sobre una reixeta abans de posar-hi el frosting al damunt.
Per fer el frosting:
Batre la nata fins que comenci a tenir consistència (no s'ha de muntar), afegir-hi el formatge cremós i les gotes de llimona i seguir batent. Incorporar el sucre, al gust, i batre fins que s'hagi incorporat.
Posar la crema dins una màniga amb la boquilla desitjada i decorar, o simplement untar tota la part del damunt de les magdalenes i espolvorejar els festucs trocejats pel damunt... i ja està!!!!
Aquests cupcakes són una bona opció per menjar verdura a l'estiu, són frescos, lleugers i tenen un gust exquisit, la textura és esponjosa i humida; per als no amants de les verdures us diré que NO tenen gust de carbassó.
Bones Postres!
Montse.