Aquest motllo l'he utilitzat molt poc i feia uns dies que me l'anava mirant per fer algún pastisset especial, així que vaig anar a consultar el blog dels bundts per excel·lència, El Rincón de Bea i vaig trovar aquesta meravella que avui us poso. Té un gust que no us deixarà indiferents, té força, caràcter i alhora té una sutilesa que pocs pastissos aporten. La combinació tan explosiva d'espècies es torna suau quan la barregem amb la millor de les cremes segons el meu gust: la swiss buttercream, en aquesta ocasió de caramel!
Bé, anem amb la recepta; amb aquestes quantitats n'hi va haber per 6 mini bundts i un pastís alt en motllo de 15 cm.
Ingredients:
250 gr de farina normal
1 i 1/2 culleradetes de bicarbonat sòdic
2 culleradetes de canyella en pols
1 culleradeta de nou moscada en pols (pel meu gust una mica massa!)
1/2 culleradeta de clau en pols
3/4 culleradeta de sal
4 ous grans
200 gr de sucre
250 ml d'oli d'oliva suau
400 gr de purè de carabassa
100 gr de nous trocejades
Elaboració:
Prescalfar el forn a 175ºC, engreixar i enfarinar els motllos.
Tamisar la farina, el bicarbonat, les espècies i la sal. Reservar.
Si és possible, utilitzeu una batedora elèctrica tipus KA.
Batre els ous i el sucre a velocitat mitjana fins que blanquegin, reduir la velocitat al mínim anar afegint l'oli a poc a poc en forma de rajolí fins que estigui ben integrat; pujar la velocitat al màxim durant 1 minut per a què emulsioni.
Canviar les baretes per la pala i afegir el purè de carabassa fins que estigui integrat. Afegir la mescla de farina en tres cops batent fins que just estigui tot integrat.
Afegir les nous a mà amb una espàtula i repartir-les per tota la mescla.
Posar la massa als motllos i fornejar durant uns 25 minuts els mini bundts i durant uns 50 minuts el motllo gran.
Mentrestant podeu fer el caramel i la swiss buttercream a la que afegireu la quantitat de caramel que més us agradi, jo n'hi he posat 4 cullerades ben plenes!!!
Un cop hàgiu comprovat que els pastissos estan ben fornejats, introduint una broxeta dins el pastís i mirar si surt seca, els treieu, els deixeu refredar una estona dins els motllos i després desmotlleu sobre la reixeta fins que estiguin completament freds.
Ara ja els podeu decorar al gust, jo hi he posat una mica de la crema i una mica de caramel...
Espero que us animeu a fer aquesta meravella, ja veureu què fàcil i que bona és!!!
Bones Postres!
Montse.