Aquesta setmana he estat fent proves amb la pastanaga fins arribar a la recepta d'avui, primer vaig fer uns muffins vegans de pastanaga i nous que van quedar superesponjosos i dels que no en tinc fotos perque ja no n'hi ha, jajajaja..., són recomanables per un bon esmorzar o berenar. Deliciosos!
Després vaig estar mirant receptes i més receptes en els blogs amics per aconseguir un pastís que, a part de la canyella i les nous típiques del 'carrot cake', aportés algún altre sabor més potent i vaig topar-me amb aquest pastís del Rincón de Bea; d'entrada em va semblar molt atractiu i molt adient per la mousse de formatge que hi volia posar al damunt, així que dit i fet, aquí en teniu els resultats.
Ingredients:
250 gr. de farina de reposteria
1 culleradeta de llevat químic (Royal)
2 culleradetes de canyella
1 culleradeta de jingebre en pols
1/2 culleradeta de nou moscada
100 gr. de sucre morè
175 gr. d'oli d'oliva suau (arbequina)
3 ous
300 gr. de pastanaga ratllada
100 gr. de nous picades
Ingredients per fer el frosting:
200 gr. de formatge cremós tipus Philadelphia
4 cullerades de mel
200 ml. de nata per muntar
Elaboració:
Precalentar el forn a 180ºC
Tamisar la farina, el llevat, la canyella, el jingebre i la nou moscada en un bol. Reservar.
Batre l'oli, els ous i el sucre fins que s'integrin bé, no cal utilitzar un batedor elèctric. Incorporar aquesta barreja sobre els ingredients secs i barrejar amb una cullera o espàtula.
Afegir la pastanaga ratllada i les nous i barrejar-ho fins que quedin ben incorporats tots els ingredients.
Engreixar un motllo (en aquest cas de bunt, també pot ser allargat o qualsevol altre), abocar-hi la massa i fornejar durant uns 45 minuts.
Quan ja estigui, apagar el forn i deixar-ho uns 10 minuts dins. Després el treiem, deixem refredar una mica per no cremar-nos i ho desenmotllem i deixem refredar completament sobre una reixeta.
Elaboració del frosting:
Barrejar el formatge cremós amb la mel fins que quedin ben incorporats (jo hi he posat 1 cullerada de mel de canya que hi dona aquest color beige a la mescla, però que he descobert que no m'agrada, no us la recomano)
Muntar la nata ben freda i afegir-la damunt de la barreja anterior, remenar amb una espàtula fent moviments envolvents fins que quedi una mescla homogènia.
Posar en una màniga pastissera i decorar el pastís, jo he utilitzat una boquilla grossa d'estrella tancada i ja veieu com ha quedat. Us agrada???