26 d’octubre del 2011

Macarons Rosa amb Xocolata: el meu primer intent!

Ja fa dies que em va pel cap fer uns macarons a veure què passa ja què no paro de llegir blogs i receptes i sembla que és una cosa molt difícil o a la que se li ha d'agafar el truc. Deprés de llegir uns quant blogs i veure alguns tutorials, m'he quedat amb els consells i les receptes de Cakes Haute Couture i La Dulce Magdalena, els he estudiat i finalment he fet un "poti-poti" entre tots dos.



Realment és qüestió de tècnica ja que no m'ha semblat que fos una preparació molt complicada però s'han de seguir unes passes amb molta cura; el que no m'ha sortit bé és que s'aprecia el puntet damunt el macaró i si la tècnica fos bona, no s'hauria de veure, el macaró ha de quedar ben llis i molt fi a la vista.

He seguit fil per randa els consells aconseguir tenir una bona textura, per tenir una massa el més fina possible, per fornejar just al seu punt i per que l'aspecte final sigui el millor... i tot i així no les tenia totes... pensava que se'm trencarien, o s'esquerdarien... però res de tot això, a mesura que anava avançant amb la recepta ja veia que anava pel bon camí; de totes maneres he utilitzat molt poca quantitat d'ingredients per si les coses no anaven bé.



Ingredients:

46 gr. d'ametlles mòltes (he utilitzat la marca Vahiné)
42 gr. de sucre glas
1 clara d'ou
35 gr. de sucre normal
4 gotes de colorant vermell

Elaboració:

Primer de tot barrejar el sucre glas amb l'ametlla mòlta i tamisar-ho almenys 2 vegades. Ens hem d'assegurar que quedi una mescla ben fina, d'això en dependrà l'aspecte visual final que ha de ser molt fi i llis.

Batre la clara d'ou amb les varilles elèctriques, quan estiguin gairebé muntades afegir el sucre en tres cops. Afegir les gotes de colorant i batre fins obtenir una merenga ben muntada però sense que faci pics durs, si queda muntada en excés i amb pics durs serà molt fàcil que es trenquin els macarons.

Afegir la mescla de sucre i ametlla sobre la merenga i barrejar amb una espàtula  amb moviments envolvents fins que s'integri bé.

Preparar una safata de forn amb un paper de forn on dipositarem la massa de macarons.
Amb una màniga pastissera i una boquilla llisa ampla formarem les rodones de macaró, la tècnica és la seguent:

La màniga a de tenir una inclinació de 90º sobre la safata, és a dir completament perpendicular, i just sobre la superfície del paper sense tocar-lo. Fer pressió per que surti la massa i quant tinguem la mesura desitjada deixar de fer pressió i treure la màniga per a que no se'ns formi el punt damunt del macaró.

Aixó és el que jo no he aconseguit de cap manera. Serà qüestió d'anar practicant.

Abans de posar-los al forn haurem d'esperar una hora per a què la capa exterior es posi una mica rígida/dura i un cop al forn no s'obrin ni s'esquerdin. Aquest punt és molt important.

Precalentar el forn a 150ºC amb aire i enfornar durant 15 minuts com a màxim. Compte! No s'han de daurar, han de quedar cruixents per fora i tendres per dins.

Un cop fora del forn deixar-los refredar completament abans de tocar-los, si els toqueu en calent se us trencaran. Això també és important.

Un cop freds ja podeu posar el farcit que vulgueu, jo hi he posat xocolata.

Farciment de xocolata:

100 gr. de xocolata Guanaja Valrhona
80 gr. de mantega
1 rovell d'ou

Desfer la xocolata al bany maria, afegir-hi la mantega fins que quedi ben incorporada i afegir-hi el rovell d'ou. Remenar-ho fins que quedi tot ben integrat i deixar atemperar una mica.

Posar una mica de la xocolata sobre una meitat de macaró i tapar amb l'altra meitat.

Deixar reposar a la nevera.

Els macarons estan més bons d'un dia per l'altre... si sou capaços d'aguantar sense tastar-los!!!!



Mireu les textures un cop es fa la "queixalada", cruixent per fora i tou per dins... i un gust... exquisit!



Han quedat mooooooooooooooooolt bons!!!!!!!!!!! Estic supercontenta del meu primer intent de fer macarons!!

Bones Postres!!!

Montse.

23 d’octubre del 2011

Cupcakes de Carabassa: s'acosta Halloween!

Ja no queden gaires dies per celebrar el Halloween. Això de les festes ha canviat radicalment des de fa uns anys, ara ja no se celebra el dia de Tots Sants ni es va al cementiri a visitar els éssers estimats que ja no estan entre nosaltres... ara tot és diversió, sarcasme i sobretot, sobretot esperit comercial. És a dir, fins i tot per celebrar la festa dels morts hem d'anar al centre comercial a comprar mascaretes i disfresses, fem una festa amb tot de menjars caracteritzats amb aquesta temàtica i disfrutem del moment.

Doncs bé, jo no serè menys, així que avui farem uns cupcakes de carabassa per anar fent boca pel Halloween, no estan decorats amb aranyes ni amb temàtica mortuòria ja que de moment no he après a modelar amb fondant... però tot arribarà.  Diguem que per aquest any em mantinc en una línia conservadora de les tradicions, només empraré carabassa... i res de temàtica comercial!

Anem per la recepta.



Ingredients:

240 gr. de sucre morè
110 gr. de margarina vegetal
2 ous grans
100 gr. de purè de carabassa (l'he feta al vapor i després l'he aixafat amb la forquilla)
225 gr. de farina
1/2 culleradeta d'impulsor (llevat químic Royal)
1/2 culleradeta de canyella en pols
1/2 culleradeta d'anís estrellat en pols o Badiana
125 ml. de llet de soja

Ingredients pel frosting:

230 gr. de formatge cremós tipus Philadelphia
125 gr de margarina  (també pot ser mantega a temperatura ambient)
1/4 de culleradeta de canyella
1 polsim de clau en pols
Sucre glas al gust, a mi m'agrada poc dolç i només n'hi he posat 80 gr., en podeu posar fins a 450 gr. per obtenir un buttercheese ben dolç.

Elaboració:

Barrejar amb les varilles la margarina i el sucre en un bol gran. Afegir els ous un a un mesclant-ho bé després de cada adició. Afegir el purè de carabassa i barrejar fins que quedi ben integrat.

En un altre bol barrejar la farina i les espècies. Afegir-les en tres cops a la mescla anterior alternant amb la llet de soja en dos cops. Començar i acabar amb la farina.

Precalentar el forn a 180ºC.

Posar les càpsules de magdalena en el motllo rígid i omplir-les fins a 3/4 parts amb la massa.

Fornejar durant 25 minuts o fins que al fer la proba de l'escuradents aquest surti sec.

Deixar reposar durant 5 min. en el motllo i després retirar els cupcakes sobre una reixeta fins que refredin totalment.

Per preparar el frosting:

Posar en un bol tots els ingredients i barrejar-los amb les varilles elèctriques fins que s'hagin integrat i ens quedi una crema untuosa.

Posar-ho a la nevera durant una estona per a què agafi cos i ja podem decorar. Jo he utilitzat una boquilla 1M de Wilton, la meva preferida, és espectacular el que es pot fer amb aquest estri!!!

Us deixo unes quantes fotos:







Després de menjar-nos-els hi han unes apreciacions a fer:

- malgrat que han estat una delícia, crec que és millor utilitzar mantega enlloc de margarina, la textura és més ferma i el gust també és millor.
- encara que he posat poc sucre al frosting l'he trobat massa dolç (ja he dit que no m'agraden els dolços amb excés) però estava molt bo.

Finalment hi he posat una mica de xocolata que m'ha sobrat d'una altra recepta i aquí teniu el resultat, és molt més vistós!





Són molt fàcils de fer i si teniu nens a casa us poden ajudar, disfrutaran tant o més que vosaltres! Ja veureu com els troben boníssims!

Mireu quina mossegada!!!




Bones Postres... i bon Halloween!!!

Montse.

16 d’octubre del 2011

Bundt Cake de Carabassa

Aquesta setmana ha tingut una cosa especial, aquets blog ha tingut un reconeixement en el blog de la Mònica, la Marta i la Maria d'Atelier Sucrème, que han volgut compartir el premi que els han donat a "tu dedicación  A LA COCINA!!" amb uns quants blogs més entre els que m'hi han inclòs. GRÀCIES, GRÀCIES I MIL GRÀCIES!!! no puc estar més contenta, és el millor regal que podia tenir!

Per si no coneixeu Atelier Sucrème us recomano que hi doneu un cop d'ull, és un referent en aquest món dels dolços i la feina que fan aquestes 3 germanes a través del blog és genial; per tant puc dir que és un orgull i un privilegi haver estat anomenada en aquest blog!

És per això que la recepta d'avui la dedico a la Mónica, la Marta i la Maria d'Atelier Sucrème i com que s'acosta el Halloween aquí va una recepta amb un dels ingredients típics d'aquests dies: la carabassa.
No serà un pastís com el que elaboren elles però encara em queda molt per arribar al seu nivell, de moment faré un Bund Cake ja què a mi m'agrada molt aquest tipus de pastís. La recepta és original de la Martha Stewarth, encara que jo hi he fet algunes variacions; a veure com surt!



Ingredients:

600 gr. de farina de reposteria
4 culleradetes de llevat químic
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 culleradeta de sal
2 culleradetes de canyella en pols
1 culleradeta de nou moscada ratllada
1/2 culleradeta de clau en pols
1 culleradeta d'anís estrellat en pols
225 gr. de margarina vegetal
300 gr. de sucre blanc
125 gr. de sucre morè
4 ous
250 cl. de llet de soja
360 gr. de purè de carabassa ben escorregut

Elaboració:

Precalentar el forn a 185ºC

Barrejar la farina, el llevat, el bicarbonat sòdic i totes les espècies.

Batre la margarina amb les varilles elèctriques fins que quedi suau i afegir-hi els sucres fins obtenir una massa lleugera i esponjosa.

Afegir els ous d'un en un i batre bé després de cada incorporació.

Afegir la farina i la llet de soja alternant-les en 3 cops, començant i acabant amb la farina; batre molt bé després que cada incorporació.

Finalment afegir la carabassa i remenar fins que quedi ben incorporada.

Engrassar el motllo de bundt amb mantega i abocar la massa anterior.

Fornejar durant uns 50-60 minuts o fins que a l'introduir una brotxeta surti neta.

Un cop fora del forn deixar reposar en el motllo durant uns 10 minuts i després desenmotllar i deixar refredar sobre una reixeta.

Un cop fred, podem decorar-lo amb una mica de sucre glas pel damunt o la cobertura que ens agradi més.



Jo l'he servit acompanyat amb una mica de melmelada casolana de cirera.



Ha quedat boníssssssssssim...  ha desaparegut dels plats en un obrir i tancar d'ulls!!!

Espero que us animeu a fer-lo, és perfecte per un berenar de Halloween.

Bones Postres!

Montse.

9 d’octubre del 2011

Cupcakes de Poma i Canyella amb Mousse de Xocolata i Festucs

Recentment he descobert un blog sobre cupcakes molt interessant. La recepta d'avui està mig treta d'aquest blog i segur que no serà l`última, us recomano que doneu una ullada a La dulce Magdalena, tot són cupcakes amb molta imaginació!

He agafat la recepta per fer la base i el frosting l'he fet al meu gust, no volia repertir la crema de formatge i he pensat que la mousse de xocolata també aniria bé amb la poma i la canyella. El resultat: bonísssssim!

Una part d'aquests cupcakes van a parar a casa de la Pilar, ja que ben aviat serà el seu aniversari i sant. Espero que t'agradin i els disfrutis amb un bon cava. Felicitats!

També he aprofitat per millorar la tècnica de fer roses, crec que vaig progressant... què n'opineu?


Aquest cop he fet 36 cupcakes així que si en voleu fer menys haureu de reduir les quantitats per adaptar-les a la quantitat desitjada.

Ingredients per a 36 cupcakes:

400 gr. de sucre
400 gr. de farina
400 gr. de margarina
400 gr. de poma tallada a trocets petits
3 culleradetes/teaspons de canyella
4 culleradetes/teaspons d'impulsor tipus Royal
8 ous

Ingredients del frosting:

300 gr. de xocola de postres
200 gr. de nata líquida
50 gr. de margarina
200 gr. de nata per muntar
Uns quants festucs triturats




Elaboració:

Precalentar el forn a 180ºC

Barrejar la margarina i el sucre en un bol ampli.
Afegir-hi els ous d'un en un tot barrejant.
Afegir la farina, la canyella i l'impulsor.

Un cop ben barrejat afegir els trocets de poma i mesclar-ho amb una pala.

Posar les càpsules de cupcake en els motllos rígids i omplir-les fins a 3/4 parts.
Fornejar durant 20 minuts o fins que al clavar un escuradents ens surti sec.

Deixar refredar 5 minuts en el motllo i després retirar-los sobre una reixeta per que refredin completament.

Per fer el frosting:

Trocejar la xocolata i posar-la en un bol.

Escalfar la nata fins que bulli i avocar-la sobre la xocolata, remenar i afegir la margarina fins que quedi ben integrada. Deixar refredar.

Muntar la nata ben freda i afegir-la a la mescla de xocolata tot remenant amb les varilles fins que ens quedi una mousse ben esponjosa.

Decorar els cupcakes amb una boquilla 1M de Wilton i us sortiran aquestes roses tan boniques.
Espolvorejar els festucs triturats pel damunt.


Espero que us animeu a fer-los, són molt fàcils... tenen un gust que ens comença a recordar que la tardor ja està aquí!



Bones Postres!

Montse.

2 d’octubre del 2011

Cupcakes de Maduixa amb Xocolata Blanca

Quan passen uns dies que no em poso a la cuina a fornejar algun pastís, trobo a faltar alguna cosa... li he agafat el "gustillo" a això de les postres i no puc passar més d'una setmana sense posar en marxa el forn!

Per fer els cupcakes d'avui he utilitzat una mica la imaginació. La base, és a dir la magdalena, és una recepta vegana d'en Toni de Lujuria Vegana i el frosting és una mica al meu gust, no és vegetarià.
A veure si us agraden! Són molt fàcils de fer... això no és cap novetat, sempre dic el mateix, jajaja.



 Ingredients per a uns 20 cupcakes:

350 gr. de farina
100 gr. de maicena
300 gr. de sucre
1 culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de sal
1 culleradeta d'impulsor (llevat Royal)
240 gr. d'oli de gira-sol
280 gr. d'aigua
150 gr. de maduixes i unes quantes més per la decoració
1 culleradeta de vainilla
Melmelada de maduixa al gust

Ingredients per al frosting:

400 gr. de formatge cremós tipus Philadelphia
225 gr. de xocolata blanca

(amb aquestes quantitats no es poden decorar tots els cupcakes, jo com que havia de deixar-ne uns quants sense frosting n'he tingut prou per la decoració de 14 magdalenes)

Elaboració:

Es tallen els 150 gr.de maduixes a tallets petits (com que no n'és epoca, he utilitzat un pot de maduixes en almíbar que vaig trobar al supemercat, el resultat no és tan bo però la magdalena queda molt bona i esponjosa). Reservar.

Barrejar els ingredients secs en un bol. Afegir els ingredients molls i remenar fins obtenir una massa homogènia.

Afegir les maduixes a la massa anterior tot remenant amb una pala.

Posar les càpsules en un motllo rígid i omplir-les fins a 3/4 parts.

Fornejar a 180ºC durant 25 minuts o fins que clavant un escurdents a la massa ens surti sec.

Deixar refredar 5 minuts dins el motllo i després sobre una reixeta fins que estiguin ben fredes abans de posar el frosting.

Per preparar el frosting:

Desfer la xocolata al bany maria i la deixar-la refredar.

Batre amb les varilles el formatge cremós i la xocolata fins que quedin ben integrats.

Abans de posar el frosting, fer un petit forat a la superfície de les magadeles i hi posar-hi la melmedada de maduixa.

Posar la barreja de formatge dins una màniga pastissera amb una boquilla llisa i ampla i decorar. Posar una maduixa damunt de tot i el resultat és aquest:


Podeu decorar-los de mil maneres, aquesta n'és una!

Heu vist quin cakestand tant maco??? És un regal de la meva mare que em veu molt animada amb aquesta afició als pastissets. Oi que és monísssssssim?


Bones Postres!!!

Montse.

25 de setembre del 2011

Viatge a Londres i Cupcakes Vegans de Mango

Aquests dies he estat a Londres, tenia moltes ganes de visitar les "bakery" que estem acostumats a veure en els blogs i que han de ser un "lloc obligatori" per visitar, però per qüestions que no venen al cas vaig haver d'avançar la tornada i no he anat a cap bakery!!!! Ni jo no m'ho crec, encara em sembla imcreïble no haver anat a la Primrose Bakery o Peggy Porschen... en canvi si que vaig visitar Harrods i vaig poder menjar-me un caupcake de LOLA's Cupcakes uuummmmm que bo! També vaig adquirir aquesta meravella de davantal que anirà d'allò mes adient per posar-me a la cuina de nou.



....i em queda pendent tornar a Londres ja que em vaig perdre moltes més coses. Quines ganes que tinc de tornar-hi!!!

Com que no puc deixar cap imatge de les "bakeries" Londres, posaré una recepta de reposteria vegana.

Per anar practicant amb el que vaig aprendre al curs de cupcakes vegans dels amics de Lujuria Vegana, he volgut començar amb aquestes delícies que us asseguro que van durar ben pocs minuts damunt la taula. Ningú no diria que no hi ha ni llet, ni ous ni mantega. Senzillament genial!

Aniré practicant i investigant amb fruites i noves textures, això m'ha despertat l'interès; es tracta de posar-hi ingredients bons i el resultat ha de ser bo, si a més i posem imaginació el resultat seran unes postres vistoses i molt, molt bones!




Ingredients per a 15 cupcakes:

350 gr. de farina
100 gr. de maizena
270 gr. de sucre
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1/2 culleradeta de sal
1 1/2 culleradeta de llevat Royal
200 gr. d'oli de gira-sol
240 gr. d'aigua
1 culleradeta d'extracte de vainilla
150 gr. de mango  a trocets petits

Ingredients per al frosting de xocolata:

750 gr. de nata vegetal per muntar
1 veina de vainilla
350 gr. de xocolata negra

Elaboració

Mesclem els ingredients secs en un bol i després afegim els molls. Remenem molt bé fins que s'hagin integrat totalment.

Afegim els trocets de mango i remenem amb una pala manual (podem reservar una part del mango per la decoració)

Preparem les càpsules de cupcake dins el motllo rígid i les omplim fins a 3/4 parts amb la massa anterior.

Fornejar a 180ºC durant 20-25 minuts o fins que a l'introduir un escuradents dins la massa surti sec.

Deixem refredar abans de posar el frosting.

Per fer el frosting:

Posar la meitat de la nata en un cassó, obrim la veina de vainilla per la meitat i en treiem les llavors, la posem amb la nata i ho posem a bullir per infusionar.

Un cop infusionat ho tirem pel damunt de la xocolata tallada a trocets, tot passant-ho per un colador fi, per a que es fongui.

Un cop fred afegim la nata ben freda i batem.

Deixem refredar a la nevera per a que agafi cos durant unes hores abans de posar-ho sobre la magdalena.


Espero que us animeu a fer-los, són molt fàcils i deliciosos!

Bones postres!

Montse.

17 de setembre del 2011

Curs de Cupcakes Vegans amb l'equip de Lujuria Vegana

Aquesta setmana he tingut el plaer de fer un curs de cupcakes vegans amb l'equip de Lujuria Vegana, ha estat una experiència fantàstica tant per la capacitat humana, l'entusiasme i les ganes que hi posa el Chef de pastisseria Toni Rodriguez(un geni) , com per l'increïble resultat dels pastissets en qüestió.


Us imagineu un cupcake sense ou, ni llet, ni mantega, ni cap ingredient que sigui de procedència animal? Jo al principi era una mica escèptica, però em van parlar tant bé d'aquesta gent i de le seves creacions, que no ho vaig dubtar i vaig presentar-me al curs.

L'especialitat del Toni és el pastís de pastagana, els integrants del curs el vàrem poder degustar en la versió cupcake. Us puc assegurar que és una delícia! L'adjectiu "boníssim" es queda curt per descriure les sensacions que tens quan comences a saborejar aquest pastisset, es podria dir que tens la sensació que estàs cometent un pecat en menjar el "Carrot Cake". Luxuria????

Aquí us deixo unes fotos del curs 
 

En pròxims posts practicaré els cupcakes vegans. Espero sortir-me'n.                                         
                                                                            


Mireu quins detalls en la decoració! Evidentment ho va fer el Toni:




I la foto de grup, amb tots els cupckes:


Gràcies pel curs! Bones Postres!

Montse.

11 de setembre del 2011

Galetes Esquerdades i celebració de les 1.000 visites al blog

Sí, sí, sí !!! Avui estic de celebració. Ja he arribat a les 1.000 visites del blog!. Això pot semblar una cosa sense importància, però per mi és una gran fita; el blog va néixer sense pretencions i amb la voluntat de passar-m'ho bé i donar a conèixer un hobbie que m'agrada, per tant MOLTES GRÀCIES a tots els que visiteu assíduament, de tant en tant o alguna vegada aquest blog; això no seria possible sense vosaltres!

També agraeixo molt les converses que vaig tenint de tant en tant amb gent a la que li agrada cuinar, intercanviem receptes i procediments, m'adono que en cada un d'aquests intercanvis d'opinions s'aprenen moltes coses, experiències i es comparteixen sentiments; sí sentiments, cuinar significa, a més de posar uns ingredients i aplicar una cocció, posar-hi una part de sentiment essencial per a que la recepta surti bé i que les cares de qui menja el que tu fas canviin en donar la primera queixalada. Així que: les coses fetes amb carinyo surten millor! Gràcies Conxita, per l'enriquidora conversa d'ahir a a nit.

Bé, després d'aquesta part tant filosòfica, anem per la recepta d'avui.

Aquest cap de setmana hem celebrat la festa de la Mare de Déu del Camp a Aramunt i com cada any es fa un dinar popular a la font de Puyol; qué millor per emportar-se junt amb tots els preparatius del dinar, que unes galetes: fàcils de portar, fàcils de fer i fàcils i bones per menjar i fer tertúlia després de la paella que ens van preparar el Jordi i el Miquel del Restaurant Lo Racó del Pont del Pont de Claverol. Boníssima!

 
Aquestes galetes les he tret del fabulós blog Corazón de Almíbar; n'hi han de dos tipus, amb xocolata blanca i amb xocolata negra. A veure quines us agraden més!

Ingredients per les galetes amb xocolata blanca:

Per a 18 o 20 galetes

130 gr. de xocolata blanca
30 gr. de mantega
1 ou gran
150 gr. de farina de rebosteria
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
unes gotes de colorant, en aquest cas he utilitzat el vermell així les galetes queden de color rosa, moníssimes!
75 gr. de sucre
sucre glass per arrebossar les galetes

Elaboració:

Fondre la xocolata i la mantega al bany maria. Deixar refredar.

Batre l'ou, el sucre, l'extracte de vainilla i el colorant fins que estigui escumós i hagi doblat el volum.
Afegir-hi la xocolata i mantega foses i remenar fins quedin ben integrades; afegir la farina tamisada i remenar fins obtenir una massa maleable.

Guardem en un bol tapat amb paper fils dins la nevera durant 1 hora per a que s'endureixi la pasta i puguem traballar-la.

Un cop passat aquest temps, precalentar el forn a 200ºC.

Cobrir la safata de forn amb paper de forn i ja podem fer les galetes.

Agafar una quantitat de massa semblant a una nou i donar-li forma rodona, després aixafar-la una mica i arrebosar-la amb el sucre glass. Posar-les a la safata una mica separades ja que creixeran al fornejar.
Fornejar durant uns 10 minuts.
Han de quedar cruixents per fora i tendres per dins, per tant si queden una mica crues no passa res, s'acabaran de coure amb la pòpia calor.

Deixeu-les refredar abans de menjar!!




A la foto, les primeres són les de color rosa (encara que no us sembli ja que em vaig passar una mica en la cocció; però al clavar la queixalda si que s'aprecia)

Anem per les de xocolata negra, Ingredients:

250 gr. de xocolata negra ( jo he utilitzat Lindt 70%)
50 gr. de mantega
100 gr. de sucre morè
2 ous
210 gr. de farina
1/2 culleradeta de llevat Royal
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 pessic de sal
sucre glass per arrebossar

Elaboració:

Fondre la xocolata i la mantega al bany maria. Deixar refredar.

Batre els ous, el sucre i la vainilla fins que estiguin escumosos i doblin volum, afegir la xocolata i remenar fins que estigui ben integrada.

Tamisar la farina, el llevat i la sal i mesclar a la barreja anterior.

Posar a la nevera dins un bol tapat amb film, durant 1 hora.

Precalentar el forn a 180ºC

I a partir d'aquí seguir les mateixes instruccions que amb les galetes de xocolata blanca.



Amb aquestes galetes he utlitizat per primer cop una capsa que he personalitzat amb la imatge del blog.
He reciclat una capsa que tenia a casa i he enganxat el logo, us agrada?


Bones Postres!!!

Montse.

4 de setembre del 2011

Layer Cake amb Crema de Formatge

Aquest cap de setmana hem celebrat l'aniversari del meu germà Lluís i he volgut fer un pastís NO tradicional del que seria per una celebració així. He buscat en els meus blogs preferits i he agafat la recepta del Red Velvet Layer Cake de El Rincón de Bea  (un pastís que encara tinc pendent i que prometo fer algún dia) i l'he modificat una mica per adaptar-la als meus escassos motllos de fornejar, també he modificat els ingredients del frosting per que no fós tan excessivament dolç.

Els Layer Cakes són pastissos amb varis o molts pisos, és a dir són pastissos alts que es solen fer amb bases/motllos més petits, de 18 cm. però com que jo no en tinc, només l'he fet de 2 pisos amb base estandar. Si ho recordeu, el Devil's Food Cake que vaig fer al mes juliol també és un layer cake.

El pastís ha estat un èxit total, encara que, com veieu, l'escriptura no és el meu fort; hauré de practicar més... quin és el proper aniversari????



Ingredients:

125 gr. de mantega a temperatura ambient
275 gr. de sucre
2 ous
280 gr. de farina de rebosteria
15 gr. de cacau en pols
1 culleradeta de llevat Royal
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1/4 culleradeta de sal
240 ml. de buttermilk (es pot fer amb 240 ml de llet a la que afegim 1 culleradeta de suc de llimona,                esperem  15 minuts i ja està; tinfrà l'aspecte de llet tallada)
1 culleradeta de vinagre blanc
1 culleradera d'extracte de vainilla

Ingredients per al frosting de Crema de Formatge:

40 gr. de formatge cremós (tipus Philadelphia)
125 gr. de mantega a temperatura ambient
1 culleradeta d'extracte de vainilla
270 gr. de sucre glas (la recepta original en recomana 350 gr., però jo ja ho tenia prou dolç per al meu gust)

Elaboració:

Tamisar en un bol la farina, el cacau en pols, el llevat, el bicarbonat i la sal. Reservar.

Mesclar el buttermilk, l'extracte de vainilla i el vinagre. Reservar.

Batre la mantega amb el sucre fins que estigui esponjós.
Afegir els ous d'un en un, no afegir el següent fins que el primer s'hagi incorporat bé. Continuar batent 1 minut després de cada ou.
Afegir els ingredients secs que tenim reservats en 3 cops i els molls en 2 cops, anant-los alternant; començar i acabar amb els secs.

Dividir la massa en 2 motllos desmuntables que haurem preparat engrassant-los una mica amb oli o mantega i posant un paper de forn a la base.
(Si no teniu 2 motllos feu les bases d'una en una, però compte! haureu de fer la preparació de la massa 2 vegades divindint els ingredients a la meitat, ja que si la feu tota a l'hora i la reserveu no sortirà bé ja que el bicarbonat quan es mulla comença a actuar)

Fornejar durant 25 minuts o fins que al fer la proba de l'escuradents surti sec.

Deixar refredar en el motllo uns 15 minuts i despres desenmotllar i deixar refredar sobre una reixeta durant 45 minuts com a mínim.

Quan els pans de pessic estiguin ben freds, s'envoliquen amb paper film i es deixen reposar dins la nevera durant tota la nit. A l'endemà els sabors i la textura estaran més assentats.

Preparació del frosting/cobertura:

Batre tots els ingredients amb les varilles a velocitat mitjana fins que quedi una mescla suau.
Podeu anar probant amb el sucre, si el voleu més dolç afegiu-ne fins els 350 gr.

Per fer el muntatge:

Es posa una base de pa de pessic i per sobre una bona capa de crema de formatge; es posa la segona base i es fa el mateix repartint també la crema pels costats del pastís. Es deixa dins la nevera uns 15 minuts per que agafi consistència i es torna a donar una capa de crema de formatge a tot el pastís procurant allisar-lo completament.
A veure si ho feu millor que jo! no aconsegueixo que quedi ben llis.

Després decoreu al gust, jo hi he posat unes boles de xocolata pels costats i ratlladura de xocolata negra pel damunt.

Espero que el practiqueu, és facilíssim encara que hi hagi molta explicació, i ho passareu molt bé.
Si teniu nens a casa us poden ajudar amb la decoració, us sorprendràn!


I aquí una foto del tall:


I una altra



Espero que us hagi agradat. Bones postres!

Montse.

29 d’agost del 2011

Mini-Cupcakes de Xocolata negra amb Nata

Aquesta recepta va dedicada a la meva amiga Míriam, que aquests dies havia de fer un pastís per una persona estimada, un pastís "home made" que segur que va ser una delícia. Encara no he vist les fotos però estic segura que va aconseguir un bon resultat. Tinc moltes ganes de veure les fotos!

Els cupcakes que farem avui van deleitar grans i petits, no em pensava que hi hauria tanta diferència dels cupcakes fets amb xocola de postres. Ni punt de comparació!
La recepta l'he tret del llibre Deliciosos Pasteles de Maria Gómez Martín, que és una passada! Hi ha cupcakes per disfrutar durant uns quants dies.

No cal dir que la recepta és molt senzilla, sempre ho dic, però aquesta és encara molt més fàcil i es fa molt ràpid. Podria dir que la relació resultat/dificultat s'aproxima molt al 10. També us poden ajudar els nens, els encanta posar guarniments als pastissets i llepar-se els dits amb la nata sobrant.




Ingredients per a la massa:

150 gr. de mantega
150 gr. de xocolata negra trocejada
60 gr. de sucre
3 ous
65 gr. de farina
1 culleradeta de llevat Royal

Ingredients per al frosting:

200 ml. de nata per muntar molt freda
sucre glas al gust
fideus de xocolata, boletes de colors o el que més us agradi per la decoració

Elaboració:

Precalentar el forn a 160ºC

Desfer al bany maria la xocolata i la mantega, remenar fins que quedin ben incorporats. Retirar.

Batre els ous amb el sucre fins que doblin el volum.

Mesclar la farina i el llevat i afegir-ho a la barreja d'ous.
Afergir-hi també la xocolara quan s'hagi refredat una mica. Batre-ho tot molt bé.

Posar la massa a les càpsules de paper que haurem posat en un motllo rígit per a mini-cupcakes.

Fornejar durant 10 minuts.

Deixar 5 minuts en el motllo i despres retirar sobre una reixeta fins que es refredin totalment abans de posar-hi el frosting.

Per fer el frosting:

Posar dins la nevera durant 5 minuts el recipient on muntarem la nata.
Muntar la nata ben freda i cap la final anar afegint sucre glas, al gust, fins que agafi la dolçor desitjada.

Espolvorejar amb la decoració que us agradi: fideus de colors, de xocolata, boletes de colors,...




Ah! se m'oblidava, aquesta setmana a obert a Barcelona la botiga dedicada al món dels cupcakes i els pastissos Be Delight, es troba a la Ronda General Mitre, 39 Estic segura que serà un èxit i que a tots els que la visiteu us encantarà; jo serà el primer que faci quan vagi a Barcelona d'aquía pocs dies. Ja em direu que us sembla.

I... una foto més!  Bones Postres!



Montse.

25 d’agost del 2011

Mini-Cupcakes de Carbassó amb Camembert

Seguint amb la "febre" dels cupcakes i amb el sopar amb amics als que vaig poder oferir una gran selecció de cupcakes, aquí va una de les receptes menys dolces (encara que em vaig equivocar posant el sucre i si que va quedar dolça, en una altra ocasió provaré a fer-la sense sucre i amb algún altre ingredient).

El cupcake va quedar moníssim, però com que era massa dolça com per formar part dels plats salats, no va tenir l'èxit que jo pretenia en aquella part del sopar; de totes maneres si el mengeu com a postre és molt bo.

La recepta de la base dels cupcakes l'he adaptat del blog Mi dulce tentación, que també segueixo i que mereix una ullada.



Ingredients per la base dels cupcakes:

250 gr. de carbassó ratllat sense pelar
3 ous
1 pessic de sal
Ratlladura d'1 llimona
130 gr. de sucre
200 gr. de farina
100 gr. d'oli de gira-sol
10 gr. de llevat Royal

Ingredients pel frosting de Formatge de Camembert:

200 gr. de formatge cremós tipus Philadelphia
125 gr. de crema de Camembert Président

Elaboració:

Batre els ous amb el sucre i la ratlladura de llimona fins que blanquegin i doblin el volum.

Anar afegint l'oli a poc a poc (com si féssim una maionesa) per a que no se'ns baixi la mescla.

Afegir la farina, el llevat i la sal tamizats, i finalment el carbassó ratllat. Anar removent amb moviments envolvents.

Rellenar els motllos de paper que haurem col·locat dins el motllo rígit per a mini-cupcakes i enfornem durant 12 minuts a 160ºC amb aire o 180ºC sense aire.

Deixar refredar durant 5 minuts en el motllo i després treure'ls a una reixeta per a que es refredint totalment.

Mentrestant preparem el frosting mesclant els 2 formatges i el posem en una màniga pastissera per fer la decoració final.

Mireu que bonics!






Espero que us agradin, són molt fàcils de fer.

Bones Postres!

Montse.

22 d’agost del 2011

Mini-Cupcakes de Xocolata amb Mousse de Xocolata

Aquets cap de setmana hem celebrat un sopar d'amics a casa. Des que he començat el blog volia fer una festa de cupcakes i el dissabte vaig tenir l'ocasió de posar-ho en pràctica; no sabia com sortiria ja que mai havia fet tants mini-cupcakes i de gustos tant variats, tampoc sabia si hi hauria prou menjar per a tots... però bé, va ser un èxit i els amics van quedar meravellats amb la varietat, el gust i la festa. Cal dir que també vam poder gaudir d'un excel·lent "cus-cus" que ens va portar la Sara.
El sopar va anar des dels mini-cupcakes salats ( de pernil i formatge), passant pels neutres (de carbassó i de pastís de formatge) i fins arribar als dolços de les postres que són els que avui us proposo.


Anem per la recepta, com sempre, molt fàcil.

Ingredients per la massa:

200 ml. de nata líquida
150 gr. de sucre
180 gr. de mantega
300 gr. de farina
1/2 sobre de llevat Royal
180 gr. de xocola de postres
1 culleradeta rasa de bicarbonat sòdic
3 ous
una culleradeta d'essència de vainilla

Elaboració:

Escalfar la nata i disoldre la mantega i la xocolata tot removent i sense deixar que arribi a bullir. Deixar refredar.

Barrejar la farina, el llevat i el bicarbonat.

Batre els ous amb el sucre i la vainilla fins que estigui escumós i hagi blanquejat, afegir a poc a poc i sense deixar de remenar la mescla de nata, xocolata i mantega fins que s'integri bé; afegir la farina poc a poc remenant amb les varilles.

Deixar reposar la massa mentre el forn es precalenta a 160º amb aire.

Preparar el motllo dels mini-cupcakes i colocar les càpsules de paper a dins, omplir-les fins a 3/4 parts.

Fornejar durant 12 minuts.

Deixar reposar en el motllo durant 5 minuts i després sobre una reixeta fins que es refredin totalment.

Ingredients per al frosting:

200 ml. de nata per muntar
200 ml de nata líquida
250 gr. xocolata de postres
30 gr. de mantega

Elaboració:

Muntar la nata ben freda i reserva a la nevera.

Posar la nata líquida a bullir i abocar sobre la xocolata que tindrem trocejada en un bol.
Batre enèrgicament amb les varilles manuals per a que es desfaci i s'integri molt bé. Afegir la mantega per obtenir una crema suau i brillant.

Deixar refredar la mescla dins la nevera.

Incorporar a la nata muntada amb moviments envolvents.

Posar en una màniga pastissera i fer la forma de frosting que més us agradi; jo he utilitzat una boquilla de l'1 de Wilton. Si ens falta consistència deixem reposar a la nevera una estona.

Decorar amb uns cors de colors o el que vosaltres vulgueu....

.... i aquest és el resultat!



Deliciosos!!!!!

Bones postres!

Montse.

15 d’agost del 2011

Cupcakes de Pastanaga

Tants elogis he sentit dels cupcakes de pastanaga que algún dia havia de fer-los, i ja feia alguns dies que hi donava voltes. Finalment, després de llegir alguns blogs, he fet un mix entre la recepta de Hands in dough i la de Objetivo:cupcake perfecto, dos blogs genials que us recomano que visiteu.
Del primer he agafat la idea del frosting i del segon he fet la massa. Han quedat boníssims.



Ingredients per a uns 12-14 cupcakes:

200 gr. de sucre morè
150 gr. de farina
150 gr. de margarina
200 gr. de pastanaga ratllada
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
2 ous

Elaboració:

Precalentar el forn a 180ºC

Mesclar tots els ingredients fins que quedin integrants.

Omplir 2/3 parts dels motllos de cupcake amb la massa anterior i introduir al forn durant 20 minuts fent la proba de l'escuradents fins que surti sec.

Deixar refredar dins la safata de cupackes durant 5 minuts, després passar-los a una reixeta fins que es refredin totalment.

Ingredients per fer el frosting:

200 gr. de formatge cremós Philadelphia
4 cullerades de mel

Elaboració:

Barrejar els ingredients fins obtenir una mescla homogènia.

Introduir en una màniga pastissera per fer la forma que més ens agradi. Amb aquestes quantitats fareu la decoració que hi ha a les fotos, si heu de fer-la tipus rosa, en necessitareu mñes quantitat.


I una foto més:


Espero que us animeu a fornejar aquests cupcakes, són una delícia molt fàcil de fer.

Bones Postres!

Montse.

7 d’agost del 2011

Cupcakes de Pastís de Formatge amb Oreo

Aquest post s'hauria de titular "Exit Total", els resultats són espectaculars i la facilitat en fer la recepta segur que us anima a probar-la. He tret la recepta del blog Corazón de Almíbar, que és un dels meus preferits per la claredat de les receptes i les fotos que hi surten; no deixeu de mirar-lo estic segura que us enganxarà.

Avui tenia un nou porta-pastissos que m'ha servit per presentar a taula els cupcakes, senzillament "han volat" així que sense més esperes aquí van les fotos i la recepta.



Ingredients:

600 gr. de formatge Philadelphia
200 gr. de creme fraiche (jo hi he posat Quark)
galetes Oreo
190 gr. de sucre
1 culleradeta de postres d'essència de vainilla
un polsim de sal
2 ous
melmelada de frambuesa, d'aranyons o del que més us agradi

Elaboració:

Precalentar el forn a 200ºC

Batre els ous, el formatge, la creme fraiche, la vainilla i la sal fins obtenir una massa homogènia.

Posar les càpsules de cupcake dins un motllo rígid que pugui anar al forn. Posar en la base de cada càpsula una galeta Oreo i omplir-la amb la mescla anterior.

Posar al forn durant uns 25 minuts.

Deixar refredar a temperatura ambient i un cop freds posar a la nevera fins el moment de servir.

Posar la melmelada per damunt al gust i servir.




Aquí us poso el tall perque vegeu el muntatge del postre i l'efecte posterior.
Té un gust sensacional!
Animeu-vos a fer aquests cupcakes, deixareu impressionats els vostres convidats i ningú s'imaginarà que és tant senzill preparar-los.




Desitjo que us agradin. Bones postres!

Montse.