7 d’octubre del 2012

Galetes de Xocolata farcides de Nocilla

Les vaig veure al fabulós blog de la Isabel d'Aliter Dulcia i vaig saber que eren perfectes per aquells moments en els que el cos et demana a crits xocolata. Bé, no han passat ni tres dies i ja les he fet, les he posat a taula i han volat en qüestió de minuts!; tothom ha demanat que en torni a fer tant aviat com sigui possible. Conclusió: el cos necessita grans dosis de xocolata!!! 

Aquestes galetes procedeixen d'Itàlia, les anomenen "baiocchi biscotti"  i són un clàssic en l'alimentació dels més petits. Les originals són rodones i farcides de Nutella, naturalment, però jo, seguint la recepta de la Isabel, hi he posat la nostra Nocilla; a més, les he fet més petites (3cm x 4cm) i axí són perfectes per acabar un àpat o mentre prenem un cafè.


Ingredients per a unes 30 galetes:

180 gr. de farina
2 cullerades de cacau pur en pols (Valor)
1 rovell d'ou
1 culleradeta de llevat en pols
80 gr. de sucre
100 gr. de mantega en pomada
1 culleradeta de pasta de vainilla
Nocilla per farcir les galetes

Elaboració:

Tamisar la farina, el cacau i el llevat en un bol gran.

Afegir-hi el sucre i el rovell d'ou, remenar-ho una mica i afegir la mantega i la vainilla. Amassar-ho lleugerament.

La massa resultant és bastant seca i arenosa, apretar-la amb les mans i fer una bola. Posar-la a la nevera durant 30 minuts.

Estirar la massa entre dos papers de forn fins que quedi un gruix d'uns 4 mm i tallar-la a rectangles. Disposar la meitat de les galetes en la safata coberta de paper de forn; posar una culleradeta de Nocilla al damunt i cobrir amb l'altra meitat de les galetes, apretar una mica els costats per sellar-les però sense deformar-les.

Posar al forn que ja tindrem preescalfat a 200ºC durant uns 15 minuts o fins que al tocar els costats estiguin lleugerament durs.

Deixar refredar totalment sobre la safata de forn i espolvorejar-les amb una mica de sucre glas.

Les podeu guardar en un pot hermètic... si és que hi arriben!


Jo les he posat sota una campana fins l'hora de servir-les i quan l'hem obert ha sortit una olor de xocolata que convidava a devorar-les!



Animeu-vos, són un èxit assegurat i una delícia pel paladar!!!

Bones Postres!

Montse.

30 de setembre del 2012

Cake Pops

Definitivament s'han acabat les vacances i torno a animar el blog, que ja el tenia una mica oblidat!!! L'estiu i les vacances han fet que deixés de publicar durant unes quantes setmanes, però ara tot tornarà a la normalitat.
I avui començo amb una cosa senzilleta, bé... senzilla en quant a ingredients, no pel que respecta al procés i menys als resultats. Tot requereix el seu temps i aprenentatge i jo vaig pensar que això dels "cake pops" era bufar i fer ampolles, doncs no, i els resultats així ho demostren. La propera vegada m'informaré una mica millor i faré més pràctiques. De moment us deixo amb les 4 piruletes de pa de pessic que han quedat presentables i també amb la recepta.






Ingredients:

Pa de pessic que us hagi sobrat d'alguna altra recepta o en feu un de nou, en el meu cas és un pa de pessic de xocolata que vaig congelar fa uns dies.
Formatge cremós tipus Philadelphia
Xocolata per fondre (blanca en el meu cas)
Fideus de xocolata, xocolata negra desfeta o qualsevol altra decoració
Palets per les piruletes

Elaboració:

Esmicoleu el pa de pessic i poseu-lo en un bol.

Aneu afegint el formatge cremós a cullerades, d'una en una, fins aconseguir una massa compacta amb la que pugueu formar boles. No us puc dir la quantitat exacta, dependrà del tipus de pa de pessic que tingueu i de la quantitat.

Introduiu les boles a la nevera durant un mínim de 20 minuts, si no feu aquest pas se us trencaràn al clavar-hi el palet.

Feu desfer la xocolata i mulleu cada palet abans de clavar-lo a la bola. Claveu fins a la meitat de la bola. Deixeu reposar les boles fins que la xocolata es solidifiqui una mica, millor a la nevera.

Banyar les boles introduint-les completament dins la xocolata, treure-les i deixar que caigui l'excés; donar voltes a la piruleta i deixar solidificar una mica la xocolata si hi voleu posar fideus o sprinkles. Deixeu-la solidificar completament si el que voleu és fer línies o puntets amb la xocolata negra desfeta.

En aquest darrer pas haureu d'anar amb compte amb el punt de solidificació de la xocolata, ja què si està massa líquida i hi apliqueu els sprinkles, se us escorreràn per efecte de la gravetat. Quina ràbia!!! a mi m'ha passat en 2 d'ells!!

Bé, tot té el seus avantatges: els que us surtin lletjos us els mengeu abans de fer les fotos, són boníssims; no, no, són irrrrrresistiiiiiibles!!!!



Per a que s'aguantin drets els he clavat en un bocinet de "porexpan" que he intentat dissimular dins aquesta formatgera de fusta que el meu sogre, que és un artesà de la fusta, em va regalar. M'han quedat monos, no?

I una foto més del detall, com veieu em cal molta pràctica encara, però el que compta és que estaven boníssims, perque ja no en queda ni rastre!!! jajajaja


Ah!! i la foto de la mossegada, mireu l'interior...



Animeu-vos, és qüestió de d'anar-ho provant, però us asseguro que sorprendràn a grans i petits!

Bones Postres!

Montse.

9 de setembre del 2012

El primer Baby Shower

Aquest cap de setmana he fet les postres en un bateig, un Baby Shower com es diu en aquest món d'influències anglesa i americana; m'hi he posat amb totes les meves forces i imaginació i finalment tot ha anat bé. No penseu que no les tenia totes, era una celebració per a 100 persones i ha estat tot un repte que finalment he superat. Biennnn!!!!

He preparat pastissos, cupcakes i galetes decorades. Aquí us vaig posant unes fotos i anem repassant les receptes i gustos.


Tots els dolços van combinar 2 colors: el rosa i el marró clar corresponents a la xocolata, la maduixa i els gerds.
Dos dels pastissos eren de xocolata amb swiss buttercream de gerds i els altres dos de maduixa amb Swiss Buttercream de Nutella.




Hi havia mini-cupcakes de xocolata, fets amb la recepta de Dan Lepard, amb Swiss Buttercream de gerds i mini-cupcakes de maduixa amb SMB de Nutella.



I les galetes....., les galetes han estat l'estrella de la festa! Mentre les feia jo mateixa em quedava sorpresa dels resultats, (els cursos veig que tenen l'efecte desitjat, jajaja).  
En quant als gustos unos eren de vainilla i les altres de maduixa i la decoració la podeu veure en aquestes fotos


Ha estat una gran experiència i una gran satisfacció poder fer aquest encàrrec i s'ha aconseguit gràcies a l'ajuda de la Joana i el Marc que s'han posat a la meva disposició i sense ells això no hagués estat possible.
També he de donar les gràcies als pares de la nena per confiar en mi en un treball que fins ara no havia fet ni en somnis: Gràcies per donar-me aquesta oportunitat!

I per acabar aquí us deixo unes fotos més.





Bones Postres!

Montse.

2 de setembre del 2012

Mini-cupcakes de Caipirinya

Aquesta recepta la vaig decobrir en el blog de la Raquel Cakes y etc., no us el perdeu té unes receptes molt imaginatives!
En un d'aquests dies de tanta calor en quant en poses aquests cupcakes a la boca, tens la sensació d'estar "menjant una beguda refrescant". 

He fet algunes variacions en la recepta de la Raquel, bàsicament en el frosting, ja que en la seva recepta hi posa una merenga i a mi no m'acaba d'agradar, així que ha fet un mix entre una SMB i la crema de caipirinya.


Anem amb la recepta.

Ingredients per a unes 60 mini-cupcakes:

180 gr. de farina
150 gr. de sucre
100 gr. de mantega
2 ous
75 ml. de llet
1 culleradeta de llevat en pols
el suc d'1 llima
ratlladura de la pell d'1 llima

Elaboració:

Prescalfar el forn a 170º C. Preparar les càpsules de mini-cupcake dins el motllo rígid.

Barrejar la llet amb el suc de la llima per tal de fer una buttermilk.

Tamisar la farina i el llevat. Resevar.

Batre la mantega amb el sucre fins que blanquegi, afegir els ous un a un i batre fins que quedin incorporats.

Afegir la ratlladura de llima i la buttermilk i batre fins que s'incorporin. 

Afegir a poc a poc la mescla de farina i llevat i batre fins que tenir una massa homogènia.

Omplir les càpsules fins 3/4 parts de la seva capacitat i posar al forn durant 10-12 minuts o fins que al clavar un escuradents surti sec.

Deixar reposar 5 minuts en el motllo i deprés deixar refredar completament sobre una reixeta.

Per fer el frosting, necessitarem:

150 gr de xocolata blanca
40 gr. de nata líquida
ratlladura d'1 llima
el suc de 1/2 llima
30 ml. (2 cullerades) de "catxaza" (aiguardent per fer la caipirinya)

Elaboració:

Primer farem una SMB (swissbuttercream) amb les següents quantitats:

140 gr. de sucre
70 gr. de clara d'ou pasteuritzada
140 gr. de mantega

La recepta de la swissbuttercream la podeu trovar aquí. Reservar.

Posar la nata líquida en un caçó i portar a ebullició, retirar del foc i afegir la xocolata blanca, remenar fins que es desfaci completament.

Afegir la ratlladura de llima, el suc de llima i la catxaza i remenar fins que quedi tot ben incorporat.

Un cop s'hagi refredat una mica aquesta crema, l'afegirem a la SMB mentre seguim remenant amb la pala. El resultat no tindrà la textura de la SMB (o almenys a mi no m'ha quedat així) però la crema serà prou consistent per poder posar-la a la màniga i utilitzar una boquilla per poder docorar com vulgueu. 

I ja teniu uns minis de caipirinya, que a nosaltres ens han semblant excepcionals!!! No n'ha sobrat ni un!!


Us animo a fer-los i sobretot a menjar-los, són...... no ho puc definir amb exactitud, els haureu de provar! jajajaja........

Bones Postres!

Montse.






26 d’agost del 2012

Plàtan amb Llima: Súper-Refrescant!!!

Aquests dies de tanta calor en els que no ve de gust encendre el forn i només tens ganes de beure coses fresques i passar la calor el millor possible, vaig descobir unes postres súper-refrescants rellegint el llibre que fa uns mesos uns bons amics em van regalar: La Comida de la Familia, d'en Ferran Adrià i l'equip d'El Bulli; si teniu ocasió de llegir-lo us el recomano ja que és molt entenedor, amb uns menús diaris molt fàcils i amb totes les receptes explicades pas a pas. Us asseguro que us donarà la sensació que posar-vos a la cuina és "cosa de nens". I és que en Ferran Adirà ÉS UN GENI!!!!
D'aquest llibre ja n'he fet unes quantes i la que avui us proposo és tant senzilla que sembla que no pugui ser que al Bulli facin coses tan fàcils, però això si, molt bones i amb productes de qualitat.

Endavant amb la recepta


Ingredients per a 6 persones:

6 plàtans
3 llimes
75 gr. de sucre
150 ml. d'aigua

Preparació:

Fer un almíbar amb l'aigua i el sucre: poseu l'aigua i el sucre a bullir, quan el sucre estigui dissolt retireu del foc i deixeu refredar.

Ratllar la pell de les llimes i posar-la en l'almíbar fred.

Exprémer el suc de les llimes i barrejar-lo amb l'almíbar.

Pelar i tallar el plàtans en rodanxes fines. Introduir-les a la mescla d'almíbar i deixar macerar a la nevera durant 1 hora.

Servir ben fresc!


A veure qui es resisteix a unes postres així! Us animo a que les porteu a taula avui mateix, us felicitaran!!! Jo les vaig fer en un sopar informal un d'aquests dies de calor i ... ja us ho podeu imaginar... èxit total!

Bones Postres!

Montse.




  

24 d’agost del 2012

Tallers de Decoració de Galetes-Estiu 2012

Aquest estiu m'he decidit a sortir de la cuina per ensenyar a decorar galetes amb glassa a grans i petits. L'experiència ha estat del tot gratificant, ha superat les meves expectatives; no cal tenir una tècnica molt acurada per a què els dissenys siguin expectaculars ... la imaginació és el més i mportant!!!! i us puc dir que els nens tenen la imaginació desbordada, són els millors, pensen amb llibertat, sense embuts ni restriccions... i d'aquesta manera els dissenys han resultat immillorables!!

El primer Taller va ser al Camping La Torre d'Espot i tots vam quedar sorpresos per la gran acollida que va tenir entre els nens campistes.
Havíem preparat galetes amb forma de "tipi" per a les decoracions i només van durar 20 minuts!!! vam acabar decorant galetes "maria", jajaja, més de 3 paquets d'aquestes galetes.... els nens no paraven, semblava que havien treballat amb la glassa durant tota la vida!

Vam disfrutar molt gran i petits!!! Aquestes són una mostra de les decoracions realitzades...






 
El segon Taller el vam fer a Aramunt, va formar part d'una de les activitats de la Festa Major i es va repetir la història. De nou els nens van disfrutar amb la glassa i les galetes,... i els pares ... encantats amb els dissenys!! En aquesta ocasió les galetes "maria" van servir d'inspiració per dibuixar, escriure, pintar .... i el resultat va ser el següent...






Com veieu la creativitat estava desbordada!!!!

Només em queda donar les gràcies a tots els participants i tots els que van fer possible aquests tallers. GRÀCIES!!!! Espero repetir-ho l'any vinent!

Bones Postres!

Montse.


5 d’agost del 2012

Red Velvet Cake

Pensant en un dinar per unes amigues, les postres havien de ser el toc final i especial, vaig estar temptada en fer cupcakes en versíó mini, però sempre és més fàcil recórrer als petits pastissets que fer una bon pastís, així que no, no podien ser cupcakes havia de ser un pastís ben bo. Després de pensar i pensar vaig dir-me que un Red Velvet sempre queda espectacular i molt poca gent el coneix (a no ser que sigui algú aficionat a aquest món) i dit i fet vaig posar-me mans a l'obra. Com que només érem tres faria un mini-pastís, però volia fer una recepta amb els ingredients per a pastís gran i amb el sobrant vaig fer unes cupcakes.



Anem amb la recepta, que per cert és de les The Sister's Cakes.


Ingredients per a un motllo d'uns 23cm.
En el meu cas vaig utilitzar un motllo de 13 cm. i a més vaig fer 12 cupcakes 

250 gr. de farina
275 gr. de sucre
250 ml. d'oli de gira-sol
250 ml. de buttermilk
2 ous
2 cullerades de cacau en pols sense sucre
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 pessic de sal
1 culleradeta d'essència de vainilla
2 cullerades de colorant vermell (he utilitzat el vermell Poinsettia de Squires Kitchen)

Elaboració

Preescalfar el forn a 170ºC

Tamisar la farina i en un bol barrejar-la amb el cacau, la sal i el bicarbonat sòdic. Reservar.

Preparar la buttermilk amb 250 ml. de llet a la que hi afegirem 1 cullerada de llimona, deixar-ho reposar durant 10 minuts. Aquest pas és per qui no tingui aquest ingredient a mà. Passat aquest temps afegir-hi el colorant  vermell; s'ha d'aconseguir un color ben viu, la quantitat de colorant és orientativa.

Batre els ous amb el sucre dins el bol de la batedora, afegir-hi l'oli i l'essència de vainilla mentre es va batent.

Afegir-hi la mescla de farina alternant-la amb la buttermilk en 3 cops, començar i acabar amb la farina. Si cal afegir més colorant un cop acabat aquest pas, en poseu posar sense problema i batre fins que estigui ben incorporat.

Engreixar el motllo elegit i posar-hi la massa.

Fornejar durant uns 40 minuts, depèn de cada forn. Comproveu amb un escuradents abans de treure'l, quan surti sec ja estrarà llest.

Per a les cupcackes faran falta uns 25-30 minuts.

Deixar reposar en el motllo durant 5 minuts i deprés retirar sobre una reixeta fins que es refredi completament.

La cobertura que vaig utilitzar és una Crema de Formatge.

Ingredients per la cobertura (en vaig tenir prou per al pastís i les cupcakes)

500 gr. de formatge cremós tipus Philadelpia
250 gr. de sucre glas (això va al gust, a mi no m'agrada excessivament dolç)

Elaboració

Posar els ingredients en un bol i batre fins que quedin ben incorporats.

Per al muntatge del pastís vaig fer 3 parts amb la lira, vaig farcir-lo amb una Ganache de Xocolata Negra i el vaig recobrir pels costats i pel damunt amb la crema de formatge, per acabar amb la decoració vaig fer molles un dels cupcakes i les vaig posar al damunt per fer el contrast de colors.

I ja el teniu acabat, puc dir-vos que tant el pastís con les cupcakes van ser un èxit total... exquisits... unes postres delicioses per un dinar amb amigues...


Va quedar tant bo que el vaig repetir en pocs dies, en aquesta ocasió vaig fer tota la recepta per un pastís i la única variació, és que vaig utilitzar un motllo de 18 cm. per què volia que quedés alt; va variar el temps de forn que en aquesta ocasió l'hi vaig tenir 60 minuts.

També vaig afegir color a la crema de formatge i vaig intentar fer un degradat de color blau... jutgeu-ne vosaltres mateixos el resultat...






 






















Aquests pastís està realment bo, espero que us animeu a provar-lo.

Bones Postres!

Montse.

29 de juliol del 2012

Pastís de Pinya

En dies de tanta calor un pastís refrescant sempre va bé per acabar un bon àpat. Si us agrada la pinya, aquest pastís serà la vostra perdició, tot ell és de pinya; el pa de pessic és amb pinya, va farcit d'una capa de melmelada de pinya i una altra de swiss buttercream de pinya i finalment està tot recobert per una altra capa de SMB de ... pinya!



Anem amb la recepta.

Ingredients per al pa de pessic:

6 ous
200 gr de farina tamisada
180 gr. de sucre
1 culleradeta de llevat en pols
2 cullerades de pasta de pinya (Homr Chef) o purè de pinya

Elaboració:

Prescalfar el forn a 180ºC

Separar les clares del rovells dels ous. Muntar les clares, amb la batedora, i anar incorporant el sucre fins aconseguir una merenga fen ferma.

Afegir els rovells d'un en un i seguir batent fins que quedi tot ben integrat.

Afegir la pasta o el purè de pinya. 

Retirar la batedora i, amb una espàtula, incorporar la farina tamisada amb el llevat i mesclar amb compte de què no es baixi gaire la massa.

Posar la massa en un motllo de 22 cm. engreixat i enfarinat.

Fornejar durant 30 a 40 minuts (depèn del forn) fins que estigui cuit, comprobar amb un escuradents punxant al mig del pa de pessic.

Deixar refredar dins el motllo durant 5 minuts i després retirar-lo i deixar refredar sobre una reixeta fins que s'hagi refredat per complet. Jo el faig d'un dia per l'altre i el poso dins la nevera embolicat dins un paper de film, així el gust puja i el pa de pessic és més ferm.

Per fer la swiss buttercream aquí teniu la recepta, també la trovareu a la secció dels bàsics. Només haureu d'afegir purè de pinya o pasta de pinya als ingredients i una mica de colorant en pasta groc. Les quantitats aniràn una mica al gust, jo hi poso 2 cullerades de pasta de fruita (Home Chef) i aconsegueixo un sabor a pinya bastant intens.

Per fer el muntatge del pastís:

Necessitareu:

1/2 pot de melmelada de pinya.
Almíbar per untar les bases del pa de pessic

Amb una lira, feu 3 parts iguals al pa de pessic.

Posar la primera base sobre la safata i pintar-la amb l'almíbar, després posar-hi una capa de SMB de pinya.

Posar la segona base de pa de pessic al damunt i mullar-la amb l'almíbar. Cobrir amb una bona capa de melmelada de pinya.

Posar la tercera i última capa i pintar-la amb l'almíbar. Ara ja es pot recobrir tot el pastís amb una bona capa de SMB de pinya. Decorar pel damunt al vostre gust, jo hi he posat una mica de SMB de xocolata que habia sobrat d'una altra recepta. També podeu posar-hi troços de pinya natural.

   

I una foto més del pastís ja encetat,




Bones Postres!

Montse.

Swiss Buttercream (SMB)

Aquesta és una de les meves cremes preferides, jo ja no faig la buttercream tradicional, en el seu lloc utilitzo la swiss meringue buttercream o swiss buttercream (com jo sempre l'anomeno, encara que sempre es posen les incials SMB per abreujar) bàsicament perquè no és tan dolça com la buttercream i és molt més suau; també té una textura molt més fina i que es treballa millor. Aquesta recepta la vaig aprendre amb les The Sister's Cakes i la faig molt sobint amb tot tipus de aromes i sabors.

Per tant, per a mí, és tot un "bàsic".

Ingredients:

275 gr. de sucre
140 gr. de clares d'ou
275 gr. de mantega a temperatura ambient
2 gr. de xantana
Elaboració:

Posar un bol al bany de vapor amb les clares i el sucre, anar removent amb les varilles manuals fins que es dissolgui completament el sucre. Compte que l'aigua no toqui el bol ni bulli, les clares es courien!

Deixar atemperar una mica i afegir la xantana, batre amb les varilles elèctriques fins muntar un merengue. 

Deixar refredar del tot i anar afegint la mantega a daus mentre remenem amb les varilles elèctriques a velocitat mínima fins obtindre una mescla cremosa.

Si la guardeu a la nevera, abans de tornar-la a utilitzar l'haureu de deixar unes hores a temperatura ambient per a que torni a tenir la textura cremosa. Batre si és necessari.
A aquesta crema s'hi poden afegir tot tipus de purès de fruites, essències, extractes i colorants. Només haureu de seguir les indicacions de cada recepta i el vostre gust per obtenir el resultat desitjat.

Us animo a que proveu aquest bàsic, us agradarà.

Bones Postres!

Montse.

22 de juliol del 2012

Cupcakes de Carbassó -Nova Recepta-

Aquests dies com que tinc unes petites vacances, tinc més ganes de posar-me a la cuina, em relaxa, m'inspira i em fa sentir contenta i satisfeta. Ahir vaig veure una recepta d'un pastís de carbassó al blog Corazón de Almíbar i aquest matí m'he decidit a fer una recepta semblant en format cupcake, i aquí els teniu...




Ingredients:

330 gr. de carbassó
3 ous
250 gr. de farina
1/2 sobre de llevat Royal
un pessic de bibarbonat
75 gr. d'ametlla mòlta
120 gr. d'oli de girasol
150 gr. de sucre

Per al frosting:

200 gr. de formatge cremós (tipus Philadelphia)
200 gr. de nata per muntar
90 gr. de sucre glas (o al gust)
unes gotes de suc de llimona
Festucs trocejats

Elaboració:

Prescalfar el forn a 160ºC.

Netejar el carbassó i ratllar-lo (amb pell inclosa) i reservar.

Tamisar la farina, el llevat, el bicarbonat i les ametlles mòltes. Reservar.

Batre els ous amb el sucre i l'oli fins que estigui escumós, afegir el carbassó ratllat i mesclar. Afegir la barreja de farina i barrejar fins que quedi tot ben integrat.

Omplir les càpsules de cupcake que estaran dins el motllo rígid, fins a 3/4 parts de la seva capacitat i fornejar durant uns 20 minuts.

Treure del forn i deixar reposar 5 minuts dins el motllo, després deixar refredar del tot sobre una reixeta abans de posar-hi el frosting al damunt.

Per fer el frosting:

Batre la nata fins que comenci a tenir consistència (no s'ha de muntar), afegir-hi el formatge cremós i les gotes de llimona i seguir batent. Incorporar el sucre, al gust, i batre fins que s'hagi incorporat.

Posar la crema dins una màniga amb la boquilla desitjada i decorar, o simplement untar tota la part del damunt de les magdalenes  i espolvorejar els festucs trocejats pel damunt... i ja està!!!!



Aquests cupcakes són una bona opció per menjar verdura a l'estiu, són frescos, lleugers i tenen un gust exquisit, la textura és esponjosa i humida; per als no amants de les verdures us diré que NO tenen gust de carbassó.




Espero que tots us animeu a fer-los, són boníssims, no us defraudaran!!!

Bones Postres!

Montse.


15 de juliol del 2012

Mini-Cupcakes de Maduixa amb Swiss Buttercream de Nutella

Aquests mini-cupcakes van anar a un dinar celebrat entre bons amics, va ser una trobada d'un cap de setmana en el que es van compartir experiències i bons records, al final l'amistat és el compta i poder gaudir d'uns dies o unes hores amb persones entranyables...no té preu!

Vaig fer aquests pastissets pensant en l'ocasió i, com sempre, a part dels ingredients que explica la recepta, s'hi han de posar grans dosis d'amor per a que surtin perfectes, i... això es nota!!!!




Per preparar-les feu una recepta dels "bàsics" de magdalenes per a cupcakes que trobareu aquí. Amb aquesta recepta us sortiran uns 60 mini-cupcakes.

Només heu de substituir la vainilla per una cullerada sopera de pasta de maduixa (jo Home Chef) o purè de maduixa i el temps de forn serà d'uns 13 minuts.

La recepta de la swiss buttercream de Nutella ja l'he utilitzat en alguna altra ocasió però aquí us la poso de nou amb la quantitat d'ingredients adaptada als 60 mini-cupcakes que vaig decorar:

Ingredients:

275 gr. de sucre
140 gr. de clares d'ou
275 gr. de mantega a temperatura ambient
2 gr. de xantana
200 gr. de Nutella

Elaboració:

Posar un bol al bany de vapor amb les clares i el sucre, anar removent amb les varilles manuals fins que es dissolgui completament el sucre. Compte que l'aigua no toqui el bol ni bulli, les clares es courien!

Deixar atemperar una mica i afegir la xantana, batre amb les varilles elèctriques fins muntar un merengue. 

Deixar refredar del tot i anar afegint la mantega a daus mentre remenem amb les varilles elèctriques a velocitat mínima fins obtindre una mescla cremosa.

Finalment afegir la Nutella i seguir batent fins que s'hagi incorporat completament, i ja la podeu posar a la màniga pastissera per decorar els cupcakes. Si la guardeu a la nevera, abans de tornar-la a utilitzar l'haureu de deixar unes hores a temperatura ambient per a que torni a tenir la textura cremosa. Batre si és necessari.

Pel damunt hi he posat sucre de color vermell i unes perles a la part més alta del frosting.




Aquestes cupcakes es mengen a temperatura ambient, així el frosting de swiss buttercream està suau i despren tota la seva olor i la magdalena està esponjosa. Si els guardeu a la nevera els haureu de treure una estona abans de menjar-los.




Espero que us agradin!!!

Bones Postres!

Montse.

8 de juliol del 2012

Cupcakes de Violeta amb Xocolata

Aquestes cupcakes tan vistoses van resultar tot un èxit. Acabaven d'arribar unes quantes aromes i tenia la necessitat d'estrenar-ne alguna. La de violeta aniria perfeta amb el colorant lila que encara no havia estrenat.




I dit i fet, mans a l'obra, vaig fornejar unes cupcakes, amb la recepta que ja coneixeu, la millor recepta de cupcakes que existeix pel meu gust i que podeu trobar aquí.

Per al frosting vaig fer una swiss buttercram amb aroma de violeta, és clar; és el primer cop que vaig utilitzar aroma en gotes, aquí teniu tot el procés.

Ingredients per cobrir 18 cupcakes:

275 gr. de sucre
140 gr. de clara d'ou (millor pasteuritzades)
275 gr. de mantega a temperatura ambient
3 gotes d'aroma de violeta
1/2 culleradeta de xantana (si no en teniu no cal)
Colorant en pasta de color lila

Elaboració:

Posar al bany de vapor (igual que el bany Maria però sense que el bol toqui l'aigua) un bol amb les clares i el sucre i anar mesclant constantment fins que el sucre s'hagi dissolt.

Treure del foc i deixar temperar una mica, afegir la goma xantana i batre aquesta mescla amb les varilles elèctriques (o KA) fins obtenir un merengue. Afegir el colorant i seguir batent fins que estigui ben integrat. Per incorporar el colorant ho faig amb un escuradents, vaig agafant una mica de colorant i el poso a la mescla, vaig batent i afegint colorant fins obtenir el to desitjat.

Deixar referdar del tot. Canviar les varilles de la KA per la pala, afegir les 3 gotes d'aroma i després anar afegint la mantega en troços d'un en un batent a baixa velocitat fins obtenir una mescla cremosa. Arribarà un punt en què sembla que la crema es talla, no passa res, és normal; s'ha de seguir batent i de seguida es lligarà i quedarà la textura definitiva.
Podeu utilitzar-la directament per decorar.

Per fer el muntatge de les cupcakes, vaig treure la part del damunt, el barret, de la cupcake amb un ganivet i vaig posar-hi una ganache de xocolata negra a dins, després vaig tornar a tapar la magdalena i pel damunt vaig posar el frosting amb una boquilla gran oberta... i aquí en teniu el resultat, boníssssssimessssss!!!! i molt vistoses, bé jo diria que fins i tot tenen "classe", jajaja... la flor del damunt li dona el punt "pijo", no? jajaja...

La flor és de fondant tenyit amb el mateix colorant del frosting i feta amb motllo. 




Aquestes cupcakes van anar a varis llocs diferents i tot van ser elogis, la pena és que no vaig sacrificar-ne cap per posar una foto del tall on s'apreciaria el farciment de xocolata; tampoc me'n vaig menjar cap :( 




Espero que us animeu a fer-les, segur que us faran triomfar a taula!! 


Bones Postres!

Montse.



1 de juliol del 2012

Curs de Galetes Decorades

Aquest cap de setmana ha estat genial! El dissabte, curs intensiu de Galetes Decorades, ni més ni menys que 11 hores seguides decorant galetes que a mi se'm van passar volant!!! El curs el vam fer a la botiga For the Cakes i el va impartir la meravellosa Robledo o Velvet Cakes Barcelona; el dia el vam passar entre galetes, glasses de colors, fondant, pinzells, colorants,.... i sobretot un bon humor entre tots que va fer que el curs fos com un dia entre amics. El diumenge ha servit per menjar-nos-les en família!




Aquí us deixo les fotos del dia, per començar vam fer pràctiques amb la massa: textura, aromes, talladors... i també amb la glassa: procés d'elaboració, colorants, aromes...
Un cop tot preparat, a omplir mànigues i a practicar i veure la perícia de cadascú... aquí teniu les primeres pràctiques...


... durant el matí vam anar deliniant i omplint galetes amb glassa, a l'hora de dinar ja teníem totes les galetes decorades amb glassa llestes...





... durant la tarda vam fer la resta de decoracions amb fondant, pasta mexicana, perles, colorants en pols...



... al final del dia estàvem tots molt cansats, acalorats i amb ganes d'arribar a casa, però sobretot estàvem súpercontents d'haver passat un dia tant profitós i divertit. Aquí hi ha el resultat de tots els treballs...


... i unes quantes fotos més...




 


Només em queda donar les gràcies a la Patri, la Carolina, l'Arnau, la Pilar, la Pilar petita, la Karen i la Roble per aquest dia que hem passat junts fent, el que per a mi, és una passió: la reposteria creativa; espero que ens retrovem ben aviat... bé, se que ens retrovarem al mes de setembre, oi??!!!! 
Ah! i aquí una foto de la Roble "en acció" . Petons a tots!




Bones Postres!

Montse.