5 de febrer del 2012

Galetes Decorades per Sant Valentí

Després de veure les meravelles de galetes decorades que hi ha per tota la blogosfera m'han vingut moltes ganes de fer-les, i aquesta setmana l'he dedicat a mirar blogs, fornejar galetes i passar-me hores decorant per intentar que em sortissin unes galetes mínimament presentables. El resultat el veieu en aquestes fotos i com que és el meu primer intent, estic molt satisfeta; veig que és una qüestió de pràctica i que a mesura que s'hi van posant hores van sortint millor. O sigui que aquest és el primer cop que les faig, però no serà l'últim!



La recepta de la massa és la mateixa que la de les Galetes de Vidre però sense posar-hi la llimona, de totes maneres la torno a posar per que així tindrem la massa bàsica per treballar aquestes galetes d'ara endavant.



Aquest cop he utilitzat glassa preparada, ja fa uns dies la vaig comprar i amb aquestes galetes ha arribat l'hora d'utilitzar-la; és de la marca Wilton i m'ha donat bon resultat de sabor i de textura.



Ingredients:

250 gr. de farina de rebosteria
125 gr. de mantega molt freda tallada a daus
120 gr. de sucre
1 ou
1 pessic de sal

Jo no hi he posat cap aroma, axí tenen el gust de la mantega i res més, però podeu posar-hi una culleradeta d'extracte de vainilla o qualsevol altre aroma que vulgueu.

Elaboració:

Barregem a mà la farina amb la mantega fins obtindre una mescla terrosa.

Afegim el sucre i l'ou i amassem fins tenir una massa compacta.

Emboliquem la bola en paper film i la posem a la nevera almenys durant 1 hora.

Treiem de la nevera i estirem la massa entre dos papers de forn fins deixar-la amb un gruix d'aproximadament 1 cm.

Tallem amb la forma desitjada i les col·loquem sobre una safata de forn coverta amb paper de forn.

Posem la safata a la nevera durant 15 min. així evitarem que es deformin un cop les introduïm dins el forn.
Posar al forn precalentat a 180ºC durant 10 minuts o fins que veieu que les puntes comencen a daurar-se. Compte: han de quedar toves ja que si us passeu, un cop seques quedaran dures.

Deixar refredar abans de decorar-les.


Bé aquí us deixat amb una mostra dels resultats.... vosaltres opineu i espero que les proveu, són molt bones i veureu que els vostres comensals les degusten amb la recança de menjar-se una petita obra d'art! (ole, queda dit!)

Bones Postres!

Montse.

10 comentaris:

  1. Ningú diria que es la primera vegada que en fas, son monísimes!! La decoració m'encanta, es super delicada y molt maca.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Rebeca, és qüestió de ganes i jo les veig maquíssimes perquè se el que m'han costat!
      Petons.
      Montse

      Elimina
  2. Te han quedado preciosas!! me encantan todos los diseños!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Gisela,
      Me gusta leer tus comentarios, siempre estás aquí!!!
      Gracias,
      Montse.

      Elimina
  3. Jo se que difícil es fer aquestes decoracions i el resultat es molt bo. Jo no crec que les faci mai, reconec que lo de decorar galetes amb la glassa no es el meu fort. M'encanta el teu blog amb català, jejejeje. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel teu comentari Marta. Jo crec que si que has de provar de fer-les, no és senzill però un cop acabades és molt gratificant veure'n els resultats. Espero que t'animis!!
      Petons,
      Montse.

      Elimina
  4. Hola Montse, acabo de descubrir tu blog buscando unos cupcakes y me encanta todo lo que tienes, asi que me quedo, aunque me cueste un poco leerlo jajaja
    soy tambien catalana, pero llevo viviendo en Talavera (Toledo) 30 años de 47 que tengo y me cuesta un poquito , pero lo que dude te lo preguntare.
    un besote y unas galletas preciosas

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias por seguirme Mercedes y por supuesto que puedes preguntarme todo lo que no entiendas. Me alegrará tener comentarios tuyos!
      Besos.
      Montse.

      Elimina
  5. Ojalá hubiese visto tu tarta antes!! es divina!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias por echarle un vistazo y por el comentario Isabel!

      Elimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!