Ja feia molts dies que em rondava la idea de fer un pastís de poma, però com que encara feia calor no venia massa de gust; amb els primers dies de temperatures lleugerament més baixes he anat ràpidament a comprar unes pomes i he fet aquesta meravellosa recepta del típic pastís de poma americà: l'Apple Pie. Si us agraden les pomes i el gust de la canyella aquesta recepta, que vaig adaptar de la recepta de la Martha Stewart, us encantarà!!
Ingredients per la massa:
310 gr. de farina normal
225 gr de mantega freda (de la nevera) tallada a daus
1 culleradeta de sal
60 ml d'aiga ben gelada
Elaboració:
Pimer preparem la massa que ens farà de base i cobertura del pastís.
Posar la farina i la sal en un bol gran (per treballar-hi) i barrejar. Afegir la mantega ben freda i treballar ràpidament amb les mans fins quen ens quedi una textura terrosa, afegir-hi l'aigua gelada (no s'ha de desfer la mantega per complet així tindrem massa amb un aspecte i un sabor "rústics").
* Si us queda molt enganxifosa degut a l'aigua, poseu-hi una mica més de farina i ja podreu treballar sense que la massa se us quedi empegada a les mans.
Dividir la massa en dos parts, envolicar-les amb paper film i posar-les a la nevera durant 1 hora com a mínim. Podeu deixar-la tota la nit.
Treure de la nevera i extrendre la massa sobre una superfície llisa enfarinada amb l'ajuda del corró. Cobrir la base del motllo i deixar-ho a la nevera.
Mentrestant preparem el farcit de poma.
Ingredients:
1,3 kg de pomes netes i tallades
1 cullerada de suc de llimona
50 gr. de sucre
1 culleradeta de canyella en pols
1 pessic de sal
15 gr. de mantega tallada a dauets petits
sucre per decorar
1 rovell d'ou
1 cullerada de nata
Elaboració:
Pre-escalfar el forn a 200ºC, sense aire.
Barrejar la nata i el rovell d'ou en una tassa i reservar.
Pelar i tallar les pomes, posar-les en un bol juntament amb el suc de llimona, la canyella en pols, el sucre i la sal; remenar-ho tot fins que les pomes quedin ben impregandes de la resta d'ingredients.
Treure el motllo de la nevera omplir-lo amb les pomes. Ha de quedar com una muntanya de pomes que sobresurt del motllo ja què un cop al forn s'encongiran molt i si no n'hi hem posat suficients ens quedaria un pastís mig buit.
Repartir els trocets de mantega per damunt de les pomes i cobrir amb la resta de la massa.
* En aquest punt cal fer un petit punt i apart, podeu posar la resta de la massa sensera per cobrir el pastís, fer-hi uns tallets per a què respiri dins el forn i fornejar-la. O podeu fer el que vaig fer jo que queda molt bonic però que és molt entretingut:
Vaig tallar la resta de la massa en tires i vaig fer un enreixat per damunt del pastís. Queda molt vistós i dóna un aspecte rústic que és molt agradable a la vista. Si teniu pressa no us recomano fer aquest pas.
Pintar el pastís amb la mescla de rovell i nata. Espolvorejar amb el sucre.
Fornejar durant 20 minuts a 200ºC i després baixar la temperatura a 175ºC i deixar-lo durant uns 50 minuts o fins que quan claveu un ganivet dins el pastís noteu que les pomes estan toves.
Treure del forn i deixar refredar, encara que us el podeu menjar tevi. El millor dia per degustar-la és el primer però l'endemà també està perfecte. Espero que no us duri més dies, jajaja, però n'aguantará perfectament 2 ó 3 a temperatura ambient tapat amb paper d'alumini.
Jo us puc dir que ha estat un dels grans èxits de les postres que darrerament he fet, és una mica engorrós per tallar i servir, però podeu fer servir motllos individuals, com vaig fer jo, per no tenir cap problema en aquest sentit; això si, necessitareu una bona estona per preparar-los.
Espero que el proveu, està deliciós!!!
Bones Postres!
Montse.
Ooooooh Montse!!!! Quins Apple pies més macos que t'han quedat i segur que boníssimmms!!!! L'entrellaçat de la pasta de full t'ha quedat genial, i molt ben definida! Enhorabona pel resultat! Petonasssos
ResponElimina