6 d’octubre del 2013

Apple Pie, el clàssic Pastís de Poma Americà

Ja feia molts dies que em rondava la idea de fer un pastís de poma, però com que encara feia calor no venia massa de gust; amb els primers dies de temperatures lleugerament més baixes he anat ràpidament a comprar unes pomes i he fet aquesta meravellosa recepta del típic pastís de poma americà: l'Apple Pie. Si us agraden les pomes i el gust de la canyella aquesta recepta, que vaig adaptar de la recepta de la Martha Stewart, us encantarà!!


Ingredients per la massa:

310 gr. de farina normal
225 gr de mantega freda (de la nevera) tallada a daus
1 culleradeta de sal
60 ml d'aiga ben gelada

Elaboració:

Pimer preparem la massa que ens farà de base i cobertura del pastís.

Posar la farina i la sal en un bol gran (per treballar-hi) i barrejar. Afegir la mantega ben freda i treballar ràpidament amb les mans fins quen ens quedi una textura terrosa, afegir-hi l'aigua gelada (no s'ha de desfer la mantega per complet així tindrem massa amb un aspecte i un sabor "rústics").
* Si us queda molt enganxifosa degut a l'aigua, poseu-hi una mica més de farina i ja podreu treballar sense que la massa se us quedi empegada a les mans.

Dividir la massa en dos parts, envolicar-les amb paper film i posar-les a la nevera durant 1 hora com a mínim. Podeu deixar-la tota la nit.

Treure de la nevera i extrendre la massa sobre una superfície llisa enfarinada amb l'ajuda del corró. Cobrir la base del motllo i deixar-ho a la nevera.

Mentrestant preparem el farcit de poma.

Ingredients:

1,3 kg de pomes netes i tallades
1 cullerada de suc de llimona
50 gr. de sucre
1 culleradeta de canyella en pols
1 pessic de sal
15 gr. de mantega tallada a dauets petits
sucre per decorar
1 rovell d'ou
1 cullerada de nata

Elaboració:

Pre-escalfar el forn a 200ºC, sense aire.

Barrejar la nata i el rovell d'ou en una tassa i reservar.

Pelar i tallar les pomes, posar-les en un bol juntament amb el suc de llimona, la canyella en pols, el sucre i la sal; remenar-ho tot fins que les pomes quedin ben impregandes de la resta d'ingredients.

Treure el motllo de la nevera omplir-lo amb les pomes. Ha de quedar com una muntanya de pomes que sobresurt del motllo ja què un cop al forn s'encongiran molt i si no n'hi hem posat suficients ens quedaria un pastís mig buit.



Repartir els trocets de mantega per damunt de les pomes i cobrir amb la resta de la massa.

* En aquest punt cal fer un petit punt i apart, podeu posar la resta de la massa sensera per cobrir el pastís, fer-hi uns tallets per a què respiri dins el forn i fornejar-la. O podeu fer el que vaig fer jo que queda molt bonic però que és molt entretingut:

Vaig tallar la resta de la massa en tires i vaig fer un enreixat per damunt del pastís. Queda molt vistós i dóna un aspecte rústic que és molt agradable a la vista. Si teniu pressa no us recomano fer aquest pas.

Pintar el pastís amb la mescla de rovell i nata. Espolvorejar amb el sucre.


Fornejar durant 20 minuts a 200ºC i després baixar la temperatura a 175ºC i deixar-lo durant uns 50 minuts o fins que quan claveu un ganivet dins el pastís noteu que les pomes estan toves.

Treure del forn i deixar refredar, encara que us el podeu menjar tevi. El millor dia per degustar-la és el primer però l'endemà també està perfecte. Espero que no us duri més dies, jajaja, però n'aguantará perfectament 2 ó 3 a temperatura ambient tapat amb paper d'alumini.

Jo us puc dir que ha estat un dels grans èxits de les postres que darrerament he fet, és una mica engorrós per tallar i servir, però podeu fer servir motllos individuals, com vaig fer jo, per no tenir cap problema en aquest sentit; això si, necessitareu una bona estona per preparar-los.


Espero que el proveu, està deliciós!!!

Bones Postres!

Montse.

1 comentari:

  1. Ooooooh Montse!!!! Quins Apple pies més macos que t'han quedat i segur que boníssimmms!!!! L'entrellaçat de la pasta de full t'ha quedat genial, i molt ben definida! Enhorabona pel resultat! Petonasssos

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!