15 d’octubre del 2013

Pastís Napolità Marmolejat

He disfrutat molt fent aquest pastís i és que feia molt temps que no utilitzava aquest motllo que m'agrada tant! Volia que al fer una nova recepta amb el meu motllo preferit fós alguna cosa diferent i que causés sensació; i dit i fet vaig triar una recepta del llibre "Boutique de Pasteleria" de la meravellosa Peggy Porschen.

Es un clàssic que recorda el pans de pessic de tota la vida però té aquesta vistositat tan espectacular i el gust a la vainilla i la xocolata que li donen el toc de modernitat.

Anem amb la recepta.


Anem amb la recepta.

Ingredients:

250 gr. de mantega a temperatura ambient
250 gr. de sucre
1 pessic de sal
1 culleradeta de pasta de vainilla Bourbon (o 2 culleradetes d'extracte de vainilla líquid)
5 ous
250 gr. de farina amb llevat ("bizcochona")
25 gr. de cacau en pols sense sucre
25 ml. de llet
colorant alimentari rosa

Elaboració:

Pre-escalfar el forn a 175ºC.

Batre la mantega, el sucre, la sal i la vainilla fins que quedi una mescla esponjosa i blanquegi.

Afegir-hi el ous un a un, lleugerament batuts, i batre a velocitat alta.

Incorporar manualment i amb lleugeresa la farina tamisada.

Dividir la masa en 3 parts iguals. Mesclar una part amb el colorant rosa; una altra part amb el cacau i la llet i la tercera es deixa natural.

Engreixar i enfarinar el motllo. Abocar la massa de color rosa en primer lloc, després la de xocolata i finalment la natural.
Per fer l'efecte de marmolejat remoure amb compte la preparació amb un ganivet. (jo no ho he fet)

Fornejar durant 1 hora aproximadament o fins que a l'introduir un escuradents surti sec.

Treure del forn i deixar reposar uns 15 minuts en el motllo.

Desmotllar i deixar refredar completament sobre una reixeta.

Podeu fer un almíbar al 50% aigua i sucre i pintar el pastís per a que quedi més esponjós.

Posar sobre una safata i espolvorejar amb sucre glas.


Ja el podeu servir!!! A veure que n'opinen els vostres convidats!!!


I una foto més per a què us animeu a fer-lo, els resultats us sorprendran!!!


Bones Postres!

Montse.

6 d’octubre del 2013

Apple Pie, el clàssic Pastís de Poma Americà

Ja feia molts dies que em rondava la idea de fer un pastís de poma, però com que encara feia calor no venia massa de gust; amb els primers dies de temperatures lleugerament més baixes he anat ràpidament a comprar unes pomes i he fet aquesta meravellosa recepta del típic pastís de poma americà: l'Apple Pie. Si us agraden les pomes i el gust de la canyella aquesta recepta, que vaig adaptar de la recepta de la Martha Stewart, us encantarà!!


Ingredients per la massa:

310 gr. de farina normal
225 gr de mantega freda (de la nevera) tallada a daus
1 culleradeta de sal
60 ml d'aiga ben gelada

Elaboració:

Pimer preparem la massa que ens farà de base i cobertura del pastís.

Posar la farina i la sal en un bol gran (per treballar-hi) i barrejar. Afegir la mantega ben freda i treballar ràpidament amb les mans fins quen ens quedi una textura terrosa, afegir-hi l'aigua gelada (no s'ha de desfer la mantega per complet així tindrem massa amb un aspecte i un sabor "rústics").
* Si us queda molt enganxifosa degut a l'aigua, poseu-hi una mica més de farina i ja podreu treballar sense que la massa se us quedi empegada a les mans.

Dividir la massa en dos parts, envolicar-les amb paper film i posar-les a la nevera durant 1 hora com a mínim. Podeu deixar-la tota la nit.

Treure de la nevera i extrendre la massa sobre una superfície llisa enfarinada amb l'ajuda del corró. Cobrir la base del motllo i deixar-ho a la nevera.

Mentrestant preparem el farcit de poma.

Ingredients:

1,3 kg de pomes netes i tallades
1 cullerada de suc de llimona
50 gr. de sucre
1 culleradeta de canyella en pols
1 pessic de sal
15 gr. de mantega tallada a dauets petits
sucre per decorar
1 rovell d'ou
1 cullerada de nata

Elaboració:

Pre-escalfar el forn a 200ºC, sense aire.

Barrejar la nata i el rovell d'ou en una tassa i reservar.

Pelar i tallar les pomes, posar-les en un bol juntament amb el suc de llimona, la canyella en pols, el sucre i la sal; remenar-ho tot fins que les pomes quedin ben impregandes de la resta d'ingredients.

Treure el motllo de la nevera omplir-lo amb les pomes. Ha de quedar com una muntanya de pomes que sobresurt del motllo ja què un cop al forn s'encongiran molt i si no n'hi hem posat suficients ens quedaria un pastís mig buit.



Repartir els trocets de mantega per damunt de les pomes i cobrir amb la resta de la massa.

* En aquest punt cal fer un petit punt i apart, podeu posar la resta de la massa sensera per cobrir el pastís, fer-hi uns tallets per a què respiri dins el forn i fornejar-la. O podeu fer el que vaig fer jo que queda molt bonic però que és molt entretingut:

Vaig tallar la resta de la massa en tires i vaig fer un enreixat per damunt del pastís. Queda molt vistós i dóna un aspecte rústic que és molt agradable a la vista. Si teniu pressa no us recomano fer aquest pas.

Pintar el pastís amb la mescla de rovell i nata. Espolvorejar amb el sucre.


Fornejar durant 20 minuts a 200ºC i després baixar la temperatura a 175ºC i deixar-lo durant uns 50 minuts o fins que quan claveu un ganivet dins el pastís noteu que les pomes estan toves.

Treure del forn i deixar refredar, encara que us el podeu menjar tevi. El millor dia per degustar-la és el primer però l'endemà també està perfecte. Espero que no us duri més dies, jajaja, però n'aguantará perfectament 2 ó 3 a temperatura ambient tapat amb paper d'alumini.

Jo us puc dir que ha estat un dels grans èxits de les postres que darrerament he fet, és una mica engorrós per tallar i servir, però podeu fer servir motllos individuals, com vaig fer jo, per no tenir cap problema en aquest sentit; això si, necessitareu una bona estona per preparar-los.


Espero que el proveu, està deliciós!!!

Bones Postres!

Montse.

22 de setembre del 2013

Cupcakes de Móra amb Melmelada i SMB de Móra

Els darrers dies vaig tenir un regal que em va fer molta il.lusió, uns pots de melmelada casolana de móra i de pruna; no parava de donar voltes en quin era el millor postre per posar-hi la deliciosa melmelada de móra i finalment com que aquest cap de setmana les postres havien d'anar a cases diferents em vaig decantar per uns cupcakes farcits d'aquesta melmelada.

Són finíssims!!! la melmelada estava deliciosa, al punt de sucre, sense el granet de la móra i amb una textura extraordinària!!! Aquest cupcake és definitivament el meu favorit, és senzillament rodó!!!


Anem amb la recepta

Ingredients per a 18 cupcakes:

300 gr. de farina
240 gr. de sucre
200 gr. de mantega a temperatura ambient
1 cullerada de llevat químic en pols
4 ous
2 cullerades de pasta concentrada de móra (Sosa)
1 pot de melmelada de móra (per farcir les magdalenes)

Elaboració:

Batre la mantega i el sucre fins que blanquegin i quedin escumosos.

Afegir els ous un a un mesclant bé entre cadascun d'ells. Afegir la pasta de móra.

Tamisar la farina i el llevat i afegir-ho a la mescla anterior a poc a poc.

Omplir els motllos de cupcake fins 2/3 parts i fornejar durant 20 minuts en el forn preescalfat a 180ºC (compte!! cada forn és diferent, feu la prova de l'escuradents per comprovar que ja estan fets abans de treure´ls, si al clavar l'escuradents surt sec ja estan cuits)

Deixar refredar dins el motllo rígid durant 5 minuts i deprés passar a una reixeta per a què refredin completament abans de posar-hi el frosting.

Feu 1 recepta de Swiss Buttercream (que trovareu a la secció dels bàsics) a la que hi heu d'afegir al final la pasta concentrada de móra (Sosa) o purè casolà de móres en la proporció que més us agradi.

Per acabar feu un foradet a la part superior dels cupcakes, amb un ganivet o amb l'estri de treure el cor de les pomes i hi poseu una culleradeta de melmelada de móra, torneu a tapar la magdalena i decoreu amb la SMB de móra.
 

 
I ja podeu degustar-los, he de mossegar tot el cupcake de dalt a baix per poder gaudir del contrast de gustos, veureu quin plaer!!!



Espero que us decidir a encendre el forn i fer aquestes delícies ben aviat!

Bones Postres!

Montse.

15 de setembre del 2013

Pastís de Maduixa i Ganache de Xocolata amb llet

De nou un pastís de bateig i un nou disseny amb fondant, en aquesta ocasió havia de ser un pastís amb molts colors i la idea de tenir molts globus de colors encaixava perfectament.
La veritat és que tenir molts colors sobre un fons de cel blau crea una efecte molt vistós!

El pastís és una tradicional però molt gustosa recepta de pa de pessic amb maduixa i anava farcit de melmelada de maduixa i de ganache de xocolata amb llet; sabors que per al meu gust combinen a la perfecció.




També hi havia unes galetes de mantega amb diferents formes i colos per formar tot un bateig de molt colorejat!!!



El disseny del pastís culminat amb les banderetes que anuncien el nom del petit dona una gran presència i alçada a les postres de la gran celebració fent que l'hora de les postres sigui la culminació de la festa.

Espero que us animeu a ser creatius amb les vostres postres! No hi ha res més gratificant que deixar anar la imaginació i veure com els resultats captiven els vostres comensals!
I per que veieu el que acabo d'escriure, amb els trossos de pastís que no vaig fer servir, vaig preparar un petit pastisset per un dinar en família... aquí el teniu...


Bones Postres!

Montse.

9 de setembre del 2013

Pastís i Galetes pel Bateig d'en Pol

Han estat unes llargues vacances sense cap publicació i per començar de nou amb el ritme habitual que millor que una bona celebració. Aquest cap de setmana vam batejar en Pol i vaig tenir l'oportunitat de fer els dolços per l'ocasió.


El pastís era un Lemon Extrem farcit de Ganache de Xocolata Negra i Lemon Curd. Vaig fer quatre capes de pastís sobre les que vaig untar un almíbar de llimona i vaig alternar la ganache i el lemon curd, 2 de cada.
La decoració amb fondant em va portar unes quantes hores però el resultat va valdre la pena, el trenet, el fum, els núbols... tot estava al seu lloc i el conjunt va quedar molt equilibrat.
Les lletres i la figureta de la cigonya coronaven el pastís que causar l'admiració dels que estavem reunits al voltant de la taula.


També hi havia galetes de mantega decorades: piruletes amb la lletra "P" decorades amb glassa de color blau, per als grans i avions blau i rosa per als mes petits.


El pastís estava deliciós i les galetes són un detall que mai falla!


Sabeu quina satisfacció més gran és veure la cara de la gent quan els hi agrada el que estan degustant??... és indescriptible!!! m'emociono..!!!

Espero que les vacances us hagin anat molt bé, hi han moltes ocasions per fer postres d'aquí endavant!

Bones Postres!

Montse.

28 de juliol del 2013

Pastís de Xocolata, Préssecs i Avellanes

La xocolata ens perd a moltes dones i si la combinem amb fruites naturals de temporada ja es converteix en irresistible. Aquí teniu una recepta estiuenca de xocolata i préssecs amb el toc de l'avellana que casa perfectament en aquest pastís. 

Vaig veure aquesta recepta en  aquest blog que he descobert recentment i la vaig adaptar amb les fruites que tenia a la cuina. 


Haurem de preparar vàries masses per l'elaboració d'aquest pastís, ja que té una base de xocolata que serveix de recipient i un farcit de pa de pessic de xocolata esponjós on hi hauràn els préssecs naturals.



Ingredients per la base de xocolata del pastís:

225 gr. de farina
25 gr.de cacau en pols
125 gr. de mantega sense sal, freda
85 gr de sucre
1 ou

Elaboració:

Col.locar la farina, el cacau en pols, la mantega i el sucre en el bol de la batedora i batre fins que tingui una estructura terrosa. Afegir l'ou i seguir batent fins que formi una masa que es despegui de le parets del bol. Treure del bol i acabar d'amassar a mà si és necessari. Formar una bola, envolicar-la amb papel film i posar-la a nevera durant 30 minuts.

Estirar la massa entre 2 fulls de paper de forn fins tenir un gruix d'uns 5 mm. Folrar el motllo, retallar l'excés de massa que sobresurti del motllo i deixar-lo a la nevera mentre preparem el farcit del pastís.

Ingredients per al farcit:

60 gr. de mantega sense sal, a temperatura ambient
120 gr. de sucre
1 culleradeta d'extracte de vainilla
2 ous mitjans
2 culleradetes de llevat químic
120 gr. de farina

Elaboració:

Posar la mantega i el sucre en el bol de batedora i mesclar fins que blanquegi i estigui esponjós. Afegir l'extracte de vainilla i els ous un a un batent molt bé entre les adicions. Barrejar la farina i el llevat i afegir-los a la mescla fins que s'hagin incorporat i formi una massa homogènia. 

Ingredients per a la crema de xocolata i avellanes:

150 gr. de xocolata negra a trocets
90 gr. de xocolata amb llet a trocets
250 ml de nata líquida
50 gr d'avellanes torrades i picades

Elaboració:

En aquest moment ja podem encendre el forn a 180ºC. També tallem els préssecs a troços grans i els espolvoregem amb sucre per la part de la polpa. Reservem.

Posar la xocolata trocejada en un bol. Posar la nata líquida al foc fins que arrenqui el bull i abocar-la sobre la xocolata. Barrejar amb les varilles fins que es defaci la xocolata. Afegir les avellanes trocejades i barrejar (reservar unes quantes avellanes per la decoració final). Incorporar la massa del farcit sobre la crema de xocolata i mesclar suaument amb l'espàtula.

Un cop tenim totes les masses:

Treure el motllo de la nevera, abocar-hi la massa del farcit de xocolata. Repartir els troços de préssec pel damunt i espolvorejar amb les avellanes que teniem reservades.

Posar al forn durant uns 40 minuts o fins que al clavar un esciradents surti sec.

Un cop fora del forn, deixar refredar sobre una reixeta.

Per servir, podeu pintar-lo amb una mica de melmelada d'albercoc per a que quedi un aspecte brillant. Jo em vaig oblidar d'aquest darrer pas i es nota a les fotos i també al gust, hi faltava alguna cosa...



Aquí en teniu un tall...


... i el que va sobrar després de repatir-lo...



Amb el que em va sobrar de les masses vaig fer aquest ossets tan divertits... i bons!!



El pastís va ser un èxit tot i que, com us he dit, em vaig decuidar de donar-li el toc brillant tant atractiu a la vista.

Espero que us animeu a fer-lo, és tot un regal per als amants de la xocolata!!!

Bones Postres!

Montse.

7 de juliol del 2013

Pastís de Casament i Taula Dolça

A finals de juny vaig tenir la magnífica oportunitat de fer el pastís i la taula dolça del casament de la Pilar i el Jordi, per mi era un gran repte i vaig dedicar-hi moltes hores i el millor del que he après a fer dn aquest món dolç. El procés per aconseguir que tots els dolços siguin del grat dels nuvis radica en la coneixença que s'en tingui d'ells i dels seus gustos, així com dels detalls del dia del casament; en aquest cas ho tenia molt fàcil, tant els nuvis com els propietaris de la masia on se celbraria l'enllaç i la resta de professionals que van intervenir en l'event van proporcionar-nos totes les facicilitats.

Els dolços d'aquest casament van ser, a més del pastís, una taula dolça composta de cupcakes de diferents gustos, galetes gravades amb el nom dels nuvis, galetes en forma de piruleta, merengues... i tot amb una gran dosi de decoració pernosalitzada per l'ocasió.

Aquí teniu unes quantes fotos que els genials fotògrafs de Nou Enfoc, encarregats d'immortalitzat aquest dia, m'han regalat per a què us les pugui ensenyar.

Són parts de la taula dolça: el petit pastís...


... les galetes amb pal i les dels noms dels nuvis...


... els merengues i cupcakes...


I aquestes són les que vaig fer jo (quina diferència amb les dels professionals, jeje) del "making-off" per a què us feu una idea del procés:

Aquestes van ser les flors del pastís nupcial i les flors de les decoracions dels cupcakes...


... les galetes...


 ... les decoracions de la taula...


... el muntatge del pastís...


... i tots aquests ingredients van tenir el següent resultat: el pastís nupcial...



... i la taula dolça, foto que també ens facilita l'equip de Nou Enfoc ...



... formada per:

- galetes de maduixa i de fruita de la passió, decorades amb fondant i glassa.
- cupcakes i mini-cupcakes de mojito, de pinya colada i de móra amb licor de cassís i cirera natural.
- merengues de diferents colors.
- un petit pastís rèplica del pastís nupcial, de xocolata i guiness amb swissbuttercream de mango i melmelada de préssec.
- fotos dels nuvis, espelmes i un marc amb diferents decoracions i fotos.

El dia va ser genial i els dolços van ser també un èxit; tothom va poder-los disfrutar i endur-se'n a casa uns quants.

Ha estat un gran plaer poder fer que aquesta festa tingui una nota dolça ben original i que hagi agradat tant, les felicitacions van venir de nuvis i convidats; què més es pot demanar??!!!

Espero que aquest post us hagi agradat i us animeu a fer taules dolces, porten feina però val la pena, són un èxit total i quedareu molt bé amb els vostres convidats!!!

Bones Postres!

Montse.