11 de setembre del 2011

Galetes Esquerdades i celebració de les 1.000 visites al blog

Sí, sí, sí !!! Avui estic de celebració. Ja he arribat a les 1.000 visites del blog!. Això pot semblar una cosa sense importància, però per mi és una gran fita; el blog va néixer sense pretencions i amb la voluntat de passar-m'ho bé i donar a conèixer un hobbie que m'agrada, per tant MOLTES GRÀCIES a tots els que visiteu assíduament, de tant en tant o alguna vegada aquest blog; això no seria possible sense vosaltres!

També agraeixo molt les converses que vaig tenint de tant en tant amb gent a la que li agrada cuinar, intercanviem receptes i procediments, m'adono que en cada un d'aquests intercanvis d'opinions s'aprenen moltes coses, experiències i es comparteixen sentiments; sí sentiments, cuinar significa, a més de posar uns ingredients i aplicar una cocció, posar-hi una part de sentiment essencial per a que la recepta surti bé i que les cares de qui menja el que tu fas canviin en donar la primera queixalada. Així que: les coses fetes amb carinyo surten millor! Gràcies Conxita, per l'enriquidora conversa d'ahir a a nit.

Bé, després d'aquesta part tant filosòfica, anem per la recepta d'avui.

Aquest cap de setmana hem celebrat la festa de la Mare de Déu del Camp a Aramunt i com cada any es fa un dinar popular a la font de Puyol; qué millor per emportar-se junt amb tots els preparatius del dinar, que unes galetes: fàcils de portar, fàcils de fer i fàcils i bones per menjar i fer tertúlia després de la paella que ens van preparar el Jordi i el Miquel del Restaurant Lo Racó del Pont del Pont de Claverol. Boníssima!

 
Aquestes galetes les he tret del fabulós blog Corazón de Almíbar; n'hi han de dos tipus, amb xocolata blanca i amb xocolata negra. A veure quines us agraden més!

Ingredients per les galetes amb xocolata blanca:

Per a 18 o 20 galetes

130 gr. de xocolata blanca
30 gr. de mantega
1 ou gran
150 gr. de farina de rebosteria
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
unes gotes de colorant, en aquest cas he utilitzat el vermell així les galetes queden de color rosa, moníssimes!
75 gr. de sucre
sucre glass per arrebossar les galetes

Elaboració:

Fondre la xocolata i la mantega al bany maria. Deixar refredar.

Batre l'ou, el sucre, l'extracte de vainilla i el colorant fins que estigui escumós i hagi doblat el volum.
Afegir-hi la xocolata i mantega foses i remenar fins quedin ben integrades; afegir la farina tamisada i remenar fins obtenir una massa maleable.

Guardem en un bol tapat amb paper fils dins la nevera durant 1 hora per a que s'endureixi la pasta i puguem traballar-la.

Un cop passat aquest temps, precalentar el forn a 200ºC.

Cobrir la safata de forn amb paper de forn i ja podem fer les galetes.

Agafar una quantitat de massa semblant a una nou i donar-li forma rodona, després aixafar-la una mica i arrebosar-la amb el sucre glass. Posar-les a la safata una mica separades ja que creixeran al fornejar.
Fornejar durant uns 10 minuts.
Han de quedar cruixents per fora i tendres per dins, per tant si queden una mica crues no passa res, s'acabaran de coure amb la pòpia calor.

Deixeu-les refredar abans de menjar!!




A la foto, les primeres són les de color rosa (encara que no us sembli ja que em vaig passar una mica en la cocció; però al clavar la queixalda si que s'aprecia)

Anem per les de xocolata negra, Ingredients:

250 gr. de xocolata negra ( jo he utilitzat Lindt 70%)
50 gr. de mantega
100 gr. de sucre morè
2 ous
210 gr. de farina
1/2 culleradeta de llevat Royal
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 pessic de sal
sucre glass per arrebossar

Elaboració:

Fondre la xocolata i la mantega al bany maria. Deixar refredar.

Batre els ous, el sucre i la vainilla fins que estiguin escumosos i doblin volum, afegir la xocolata i remenar fins que estigui ben integrada.

Tamisar la farina, el llevat i la sal i mesclar a la barreja anterior.

Posar a la nevera dins un bol tapat amb film, durant 1 hora.

Precalentar el forn a 180ºC

I a partir d'aquí seguir les mateixes instruccions que amb les galetes de xocolata blanca.



Amb aquestes galetes he utlitizat per primer cop una capsa que he personalitzat amb la imatge del blog.
He reciclat una capsa que tenia a casa i he enganxat el logo, us agrada?


Bones Postres!!!

Montse.

4 de setembre del 2011

Layer Cake amb Crema de Formatge

Aquest cap de setmana hem celebrat l'aniversari del meu germà Lluís i he volgut fer un pastís NO tradicional del que seria per una celebració així. He buscat en els meus blogs preferits i he agafat la recepta del Red Velvet Layer Cake de El Rincón de Bea  (un pastís que encara tinc pendent i que prometo fer algún dia) i l'he modificat una mica per adaptar-la als meus escassos motllos de fornejar, també he modificat els ingredients del frosting per que no fós tan excessivament dolç.

Els Layer Cakes són pastissos amb varis o molts pisos, és a dir són pastissos alts que es solen fer amb bases/motllos més petits, de 18 cm. però com que jo no en tinc, només l'he fet de 2 pisos amb base estandar. Si ho recordeu, el Devil's Food Cake que vaig fer al mes juliol també és un layer cake.

El pastís ha estat un èxit total, encara que, com veieu, l'escriptura no és el meu fort; hauré de practicar més... quin és el proper aniversari????



Ingredients:

125 gr. de mantega a temperatura ambient
275 gr. de sucre
2 ous
280 gr. de farina de rebosteria
15 gr. de cacau en pols
1 culleradeta de llevat Royal
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1/4 culleradeta de sal
240 ml. de buttermilk (es pot fer amb 240 ml de llet a la que afegim 1 culleradeta de suc de llimona,                esperem  15 minuts i ja està; tinfrà l'aspecte de llet tallada)
1 culleradeta de vinagre blanc
1 culleradera d'extracte de vainilla

Ingredients per al frosting de Crema de Formatge:

40 gr. de formatge cremós (tipus Philadelphia)
125 gr. de mantega a temperatura ambient
1 culleradeta d'extracte de vainilla
270 gr. de sucre glas (la recepta original en recomana 350 gr., però jo ja ho tenia prou dolç per al meu gust)

Elaboració:

Tamisar en un bol la farina, el cacau en pols, el llevat, el bicarbonat i la sal. Reservar.

Mesclar el buttermilk, l'extracte de vainilla i el vinagre. Reservar.

Batre la mantega amb el sucre fins que estigui esponjós.
Afegir els ous d'un en un, no afegir el següent fins que el primer s'hagi incorporat bé. Continuar batent 1 minut després de cada ou.
Afegir els ingredients secs que tenim reservats en 3 cops i els molls en 2 cops, anant-los alternant; començar i acabar amb els secs.

Dividir la massa en 2 motllos desmuntables que haurem preparat engrassant-los una mica amb oli o mantega i posant un paper de forn a la base.
(Si no teniu 2 motllos feu les bases d'una en una, però compte! haureu de fer la preparació de la massa 2 vegades divindint els ingredients a la meitat, ja que si la feu tota a l'hora i la reserveu no sortirà bé ja que el bicarbonat quan es mulla comença a actuar)

Fornejar durant 25 minuts o fins que al fer la proba de l'escuradents surti sec.

Deixar refredar en el motllo uns 15 minuts i despres desenmotllar i deixar refredar sobre una reixeta durant 45 minuts com a mínim.

Quan els pans de pessic estiguin ben freds, s'envoliquen amb paper film i es deixen reposar dins la nevera durant tota la nit. A l'endemà els sabors i la textura estaran més assentats.

Preparació del frosting/cobertura:

Batre tots els ingredients amb les varilles a velocitat mitjana fins que quedi una mescla suau.
Podeu anar probant amb el sucre, si el voleu més dolç afegiu-ne fins els 350 gr.

Per fer el muntatge:

Es posa una base de pa de pessic i per sobre una bona capa de crema de formatge; es posa la segona base i es fa el mateix repartint també la crema pels costats del pastís. Es deixa dins la nevera uns 15 minuts per que agafi consistència i es torna a donar una capa de crema de formatge a tot el pastís procurant allisar-lo completament.
A veure si ho feu millor que jo! no aconsegueixo que quedi ben llis.

Després decoreu al gust, jo hi he posat unes boles de xocolata pels costats i ratlladura de xocolata negra pel damunt.

Espero que el practiqueu, és facilíssim encara que hi hagi molta explicació, i ho passareu molt bé.
Si teniu nens a casa us poden ajudar amb la decoració, us sorprendràn!


I aquí una foto del tall:


I una altra



Espero que us hagi agradat. Bones postres!

Montse.

29 d’agost del 2011

Mini-Cupcakes de Xocolata negra amb Nata

Aquesta recepta va dedicada a la meva amiga Míriam, que aquests dies havia de fer un pastís per una persona estimada, un pastís "home made" que segur que va ser una delícia. Encara no he vist les fotos però estic segura que va aconseguir un bon resultat. Tinc moltes ganes de veure les fotos!

Els cupcakes que farem avui van deleitar grans i petits, no em pensava que hi hauria tanta diferència dels cupcakes fets amb xocola de postres. Ni punt de comparació!
La recepta l'he tret del llibre Deliciosos Pasteles de Maria Gómez Martín, que és una passada! Hi ha cupcakes per disfrutar durant uns quants dies.

No cal dir que la recepta és molt senzilla, sempre ho dic, però aquesta és encara molt més fàcil i es fa molt ràpid. Podria dir que la relació resultat/dificultat s'aproxima molt al 10. També us poden ajudar els nens, els encanta posar guarniments als pastissets i llepar-se els dits amb la nata sobrant.




Ingredients per a la massa:

150 gr. de mantega
150 gr. de xocolata negra trocejada
60 gr. de sucre
3 ous
65 gr. de farina
1 culleradeta de llevat Royal

Ingredients per al frosting:

200 ml. de nata per muntar molt freda
sucre glas al gust
fideus de xocolata, boletes de colors o el que més us agradi per la decoració

Elaboració:

Precalentar el forn a 160ºC

Desfer al bany maria la xocolata i la mantega, remenar fins que quedin ben incorporats. Retirar.

Batre els ous amb el sucre fins que doblin el volum.

Mesclar la farina i el llevat i afegir-ho a la barreja d'ous.
Afergir-hi també la xocolara quan s'hagi refredat una mica. Batre-ho tot molt bé.

Posar la massa a les càpsules de paper que haurem posat en un motllo rígit per a mini-cupcakes.

Fornejar durant 10 minuts.

Deixar 5 minuts en el motllo i despres retirar sobre una reixeta fins que es refredin totalment abans de posar-hi el frosting.

Per fer el frosting:

Posar dins la nevera durant 5 minuts el recipient on muntarem la nata.
Muntar la nata ben freda i cap la final anar afegint sucre glas, al gust, fins que agafi la dolçor desitjada.

Espolvorejar amb la decoració que us agradi: fideus de colors, de xocolata, boletes de colors,...




Ah! se m'oblidava, aquesta setmana a obert a Barcelona la botiga dedicada al món dels cupcakes i els pastissos Be Delight, es troba a la Ronda General Mitre, 39 Estic segura que serà un èxit i que a tots els que la visiteu us encantarà; jo serà el primer que faci quan vagi a Barcelona d'aquía pocs dies. Ja em direu que us sembla.

I... una foto més!  Bones Postres!



Montse.

25 d’agost del 2011

Mini-Cupcakes de Carbassó amb Camembert

Seguint amb la "febre" dels cupcakes i amb el sopar amb amics als que vaig poder oferir una gran selecció de cupcakes, aquí va una de les receptes menys dolces (encara que em vaig equivocar posant el sucre i si que va quedar dolça, en una altra ocasió provaré a fer-la sense sucre i amb algún altre ingredient).

El cupcake va quedar moníssim, però com que era massa dolça com per formar part dels plats salats, no va tenir l'èxit que jo pretenia en aquella part del sopar; de totes maneres si el mengeu com a postre és molt bo.

La recepta de la base dels cupcakes l'he adaptat del blog Mi dulce tentación, que també segueixo i que mereix una ullada.



Ingredients per la base dels cupcakes:

250 gr. de carbassó ratllat sense pelar
3 ous
1 pessic de sal
Ratlladura d'1 llimona
130 gr. de sucre
200 gr. de farina
100 gr. d'oli de gira-sol
10 gr. de llevat Royal

Ingredients pel frosting de Formatge de Camembert:

200 gr. de formatge cremós tipus Philadelphia
125 gr. de crema de Camembert Président

Elaboració:

Batre els ous amb el sucre i la ratlladura de llimona fins que blanquegin i doblin el volum.

Anar afegint l'oli a poc a poc (com si féssim una maionesa) per a que no se'ns baixi la mescla.

Afegir la farina, el llevat i la sal tamizats, i finalment el carbassó ratllat. Anar removent amb moviments envolvents.

Rellenar els motllos de paper que haurem col·locat dins el motllo rígit per a mini-cupcakes i enfornem durant 12 minuts a 160ºC amb aire o 180ºC sense aire.

Deixar refredar durant 5 minuts en el motllo i després treure'ls a una reixeta per a que es refredint totalment.

Mentrestant preparem el frosting mesclant els 2 formatges i el posem en una màniga pastissera per fer la decoració final.

Mireu que bonics!






Espero que us agradin, són molt fàcils de fer.

Bones Postres!

Montse.

22 d’agost del 2011

Mini-Cupcakes de Xocolata amb Mousse de Xocolata

Aquets cap de setmana hem celebrat un sopar d'amics a casa. Des que he començat el blog volia fer una festa de cupcakes i el dissabte vaig tenir l'ocasió de posar-ho en pràctica; no sabia com sortiria ja que mai havia fet tants mini-cupcakes i de gustos tant variats, tampoc sabia si hi hauria prou menjar per a tots... però bé, va ser un èxit i els amics van quedar meravellats amb la varietat, el gust i la festa. Cal dir que també vam poder gaudir d'un excel·lent "cus-cus" que ens va portar la Sara.
El sopar va anar des dels mini-cupcakes salats ( de pernil i formatge), passant pels neutres (de carbassó i de pastís de formatge) i fins arribar als dolços de les postres que són els que avui us proposo.


Anem per la recepta, com sempre, molt fàcil.

Ingredients per la massa:

200 ml. de nata líquida
150 gr. de sucre
180 gr. de mantega
300 gr. de farina
1/2 sobre de llevat Royal
180 gr. de xocola de postres
1 culleradeta rasa de bicarbonat sòdic
3 ous
una culleradeta d'essència de vainilla

Elaboració:

Escalfar la nata i disoldre la mantega i la xocolata tot removent i sense deixar que arribi a bullir. Deixar refredar.

Barrejar la farina, el llevat i el bicarbonat.

Batre els ous amb el sucre i la vainilla fins que estigui escumós i hagi blanquejat, afegir a poc a poc i sense deixar de remenar la mescla de nata, xocolata i mantega fins que s'integri bé; afegir la farina poc a poc remenant amb les varilles.

Deixar reposar la massa mentre el forn es precalenta a 160º amb aire.

Preparar el motllo dels mini-cupcakes i colocar les càpsules de paper a dins, omplir-les fins a 3/4 parts.

Fornejar durant 12 minuts.

Deixar reposar en el motllo durant 5 minuts i després sobre una reixeta fins que es refredin totalment.

Ingredients per al frosting:

200 ml. de nata per muntar
200 ml de nata líquida
250 gr. xocolata de postres
30 gr. de mantega

Elaboració:

Muntar la nata ben freda i reserva a la nevera.

Posar la nata líquida a bullir i abocar sobre la xocolata que tindrem trocejada en un bol.
Batre enèrgicament amb les varilles manuals per a que es desfaci i s'integri molt bé. Afegir la mantega per obtenir una crema suau i brillant.

Deixar refredar la mescla dins la nevera.

Incorporar a la nata muntada amb moviments envolvents.

Posar en una màniga pastissera i fer la forma de frosting que més us agradi; jo he utilitzat una boquilla de l'1 de Wilton. Si ens falta consistència deixem reposar a la nevera una estona.

Decorar amb uns cors de colors o el que vosaltres vulgueu....

.... i aquest és el resultat!



Deliciosos!!!!!

Bones postres!

Montse.

15 d’agost del 2011

Cupcakes de Pastanaga

Tants elogis he sentit dels cupcakes de pastanaga que algún dia havia de fer-los, i ja feia alguns dies que hi donava voltes. Finalment, després de llegir alguns blogs, he fet un mix entre la recepta de Hands in dough i la de Objetivo:cupcake perfecto, dos blogs genials que us recomano que visiteu.
Del primer he agafat la idea del frosting i del segon he fet la massa. Han quedat boníssims.



Ingredients per a uns 12-14 cupcakes:

200 gr. de sucre morè
150 gr. de farina
150 gr. de margarina
200 gr. de pastanaga ratllada
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
2 ous

Elaboració:

Precalentar el forn a 180ºC

Mesclar tots els ingredients fins que quedin integrants.

Omplir 2/3 parts dels motllos de cupcake amb la massa anterior i introduir al forn durant 20 minuts fent la proba de l'escuradents fins que surti sec.

Deixar refredar dins la safata de cupackes durant 5 minuts, després passar-los a una reixeta fins que es refredin totalment.

Ingredients per fer el frosting:

200 gr. de formatge cremós Philadelphia
4 cullerades de mel

Elaboració:

Barrejar els ingredients fins obtenir una mescla homogènia.

Introduir en una màniga pastissera per fer la forma que més ens agradi. Amb aquestes quantitats fareu la decoració que hi ha a les fotos, si heu de fer-la tipus rosa, en necessitareu mñes quantitat.


I una foto més:


Espero que us animeu a fornejar aquests cupcakes, són una delícia molt fàcil de fer.

Bones Postres!

Montse.

7 d’agost del 2011

Cupcakes de Pastís de Formatge amb Oreo

Aquest post s'hauria de titular "Exit Total", els resultats són espectaculars i la facilitat en fer la recepta segur que us anima a probar-la. He tret la recepta del blog Corazón de Almíbar, que és un dels meus preferits per la claredat de les receptes i les fotos que hi surten; no deixeu de mirar-lo estic segura que us enganxarà.

Avui tenia un nou porta-pastissos que m'ha servit per presentar a taula els cupcakes, senzillament "han volat" així que sense més esperes aquí van les fotos i la recepta.



Ingredients:

600 gr. de formatge Philadelphia
200 gr. de creme fraiche (jo hi he posat Quark)
galetes Oreo
190 gr. de sucre
1 culleradeta de postres d'essència de vainilla
un polsim de sal
2 ous
melmelada de frambuesa, d'aranyons o del que més us agradi

Elaboració:

Precalentar el forn a 200ºC

Batre els ous, el formatge, la creme fraiche, la vainilla i la sal fins obtenir una massa homogènia.

Posar les càpsules de cupcake dins un motllo rígid que pugui anar al forn. Posar en la base de cada càpsula una galeta Oreo i omplir-la amb la mescla anterior.

Posar al forn durant uns 25 minuts.

Deixar refredar a temperatura ambient i un cop freds posar a la nevera fins el moment de servir.

Posar la melmelada per damunt al gust i servir.




Aquí us poso el tall perque vegeu el muntatge del postre i l'efecte posterior.
Té un gust sensacional!
Animeu-vos a fer aquests cupcakes, deixareu impressionats els vostres convidats i ningú s'imaginarà que és tant senzill preparar-los.




Desitjo que us agradin. Bones postres!

Montse.

30 de juliol del 2011

Bundt Cake de Vainilla i nata

Finalment vaig comprar el motllo per fer aquest que aquest pastís tingui un aspecte professional. És espectacular com queda a la vista, un cop desenmotllat sembla que l'hagis acabat de comprar a la pastisseria.
Estic encantada amb el meu juguet. Fins i tot sento que m'estic tornant una friki de les postres!
Visca tot el que sigui friki!!!

Anem al gra. Aqui teniu la recepta, que com no podia ser d'una altra manera, és del blog El Rincón de Bea, que si encara no el coneixeu us recomano que hi doneu un cop d'ull; aquí vaig descobrir aquest pastís i el motllo en qüestió.

Una curiositat: aquest pastís no porta mantega, en el seu lloc hi ha la nata muntada, això fa que tingui un gust més suau i sigui més esponjós.



Ingredients:

200 gr. de farina
50 gr. de Maicena
2 culleradetes de llevat Royal
3/4 culleradeta de sal
285 ml. de nata per muntar ben freda
3 ous grans
200 gr. de sucre
2 culleradetes d'extracte de vainilla


Elaboració:

Precalentar el forn a 175ºC

Batre la nata fins que estigui muntada, compte de no passar-se perque se'ns convertirá en mantega. Reservar a la nevera.

Batre els ous i afegir-hi el sucre poc a poc, fins que els ous blanquegin, doblin el seu volum i quedin ben escumosos.

Tamisar la farina, la Maicena, el llevat i la sal. Incorporar-ho a la mescla d'ous en tres cops. Quan s'hagi incorporat bé la farina afegir, també en 3 cops, la nata muntada fins que s'integri totalment.

Abocar aquesta massa en el motllo de bunt ( o en un de plum cake o el que més us agradi) prèviament engrassat. Amb una espàtula procurar que la massa entri en tots els racons del motllo i allisar la superfície.

Posar al forn durant uns 45 minuts o fins que al punxar amb un escuradents surti ben sec. Compte! a mi em va quedar una mica cru del mig així que és possible que necessiteu uns minuts més.

Deixar refredar dins el motllo sobre una reixeta durant 10 minuts. Desenmotllar cap per aball i deixar-ho referedar totalment sobre la reixeta.




No afegiré la foto del tall, ja què com he comentat, m'ha quedat una mica cru per dins.
Encara que el resultat fos aquest, el gust de la part cuita era excepcional. Us animo a que proveu de fer-lo a casa, és molt senzill i el resultat és espectacular. Qui s'anima? Espero els vostres comentaris.

Montse.

25 de juliol del 2011

Plum Cake

Després de molts dies de feina que han impedit que pogués dedicar-me al blog, avui us porto una recepta tradicional, de les de tota la vida, però no per això menys interessant.
M'agrada tornar a agafar el ritme de publicar en el blog i més quan aquesta recepta me l'ha donat el meu amic Juan B.V., molt bon pastisser i que malgrat que va deixar la pastisseria per dedicar-se a altres coses, encara segueix preparant uns pastissos boníssims.
Espero poder publicar més receptes teves Juan, avui el post va dedicat a tu!

Es tracta d'un plum cake molt ràpid, i tenia tantes ganes de fer la recepta que no tenia cap fruita a mà per posar-hi, ni tan sols una poma (és que estic a punt de marxar de vancances i la nevera sembla un desert!). El pròxim serà amb fruites ja que la massa és espectacularment bona. Se n'hi poden posar de les que més us agradin, aquí no hi ha cap norma. Només caldrà que les enfarineu una mica abans d'incorporar-les a la massa per tal de que no se us enfonsin massa dins el pastís.

El resultat va ser totalment satisfactori, va desaparèixer de taula en pocs minuts!


Anem per la recepta, és facilíssima i molt ràpida; no estareu a la cuina més de 30 minuts.

Ingredients:

250 gr. de farina
250 gr. de sucre
250 gr. de mantega a temperatura ambient
1 sobre de llevat Royal
3 ous a temperatura ambient
ratlladura de llimona al gust ( enlloc de la ratlladura jo vaig posar-hi 1 culleradeta d'essència de vainilla )

Elaboració:

Precalentar el forn a 180ºC.

Barrejar els ous,  la mantega i el sucre amb les varilles fins obtenir una mescla homogènia. Afegir-hi la vainilla i seguir remenant fins que estigui ben incorporada.

Tamisar la farina amb el llevat i afegir-ho a la mescla anterior en 3 cops, fins que no s'hagi incorporat una part no afegir-hi la següent.

Omplir el motllo de plum cake amb la mescla anterior, prèviament engrassat.

Posar-ho al forn durant 60 minuts o fins que introduint un escuradents surti ben sec.



El tall va quedar així de bonic.



Podeu acompanyar-lo amb una miqueta de moscatell o Ratafia dels Raiers, us ajudarà a que sigui més lleuger i la combinació és perfecta.

Montse.

3 de juliol del 2011

Devil's Food Cake

Avui hi havia una celebració espercial a casa i les postres havien de ser alguna diferent, alguna cosa que no hagués probat abans. Durant la setmana vaig veure aquest pastís al blog de la Bea Roque: El Rincón de Bea, el qual us recomano que hi doneu un cop d'ull, us captivaran les seves creacions i la passió que hi posa.

Quan vaig veure la foto d'aquest pastís vaig saber que avui el faria, i dit i fet m'he posat a la cuina i el resultat visual és millorable però quan l'he portat a taula hi ha hagut una exclamació de sorpresa per part de tots els comensals i quan se l'han menjat no han pogut estar-se de repetir. Èxit total!!!
Estic molt sorpresa i contenta, ja que era la primera vegada que feia un pastís així.




Anem per la recepta. He fet algunes variacions per la falta d'alguns ingredients, ja se sap que a la muntanya no hi tenim de tot, però amb una mica d'imaginació i buscant receptes aquí i allà s'aconsegueix el mateix resultat.

Com veureu és un pastís de 3 pisos i a la vista resulta impactant, sobretot quan el porteu a taula, la gent es queda impressionada amb l'aspecte que té. Animeus a fer-lo, els vostres convidats no es quedaran indiferents.


Som-hi!

Ingredients per a la massa de les 3 bases:

280 gr. de farina
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1/4 de culleradeta de sal
250 gr. de mantega sense sal a temperatura ambient
220 gr. de sucre moreno
185 gr. de sucre blanc
4 ous grans
2 culleradetes d'extracte de vainilla
125 gr. de xocolata de cobertura desfeta
250 de buttermilk

Ingredients per la cobertura i el farciment:

300 gr. de xocolata de cobertura
300 ml. de nata líquida
50 gr. de sucre glas
60 gr. de mantega
400 ml. de nata per muntar

Elaboració de les bases:

Precalentem el forn a 180ºC
Desfer la xocolata al bany maria i reservar.
Tamisar la farina, el bicarbonat i la sal i reservar.
Batre la mantega amb els sucres fins que quedi una mescla esponjosa.
Afegir els ous un a un. No s'ha d'afegir el següent fins que el primer s'ha incorporat ben bé. Continuar batem 1 minut després de cada ou.
Quan s'hagin incorporat tots els ous, s'afegeix la vainilla i es bat 1 minut més.
Afegir la xocolata desfeta i batre fins aconseguir una mescla de color uniforme.
Afegir els ingredients secs en tres cops, anant-los alternant amb el buttermilk en 2 cops. Es començarà pels secs, després buttermilk i s'acabarà amb els secs. Cada cop que s'afegeixi un ingredient es batrà ben bé abans d'incorporar el següent.
Engrassar tres motllos de 18 cm. i dividir la massa en els motllos a parts iguals
Fornejar durant 30 minuts o fins que al punxaar amb un escuradents aquest surt sec. Jo he necessitat 45 minuts.
Deixar refredar dins els motllos durant uns 15 minuts i deprés desentmotllar i deixar els pans de pessic sobre una reixeta durant almenys 45 minuts.
Quan s'hagin refredat totalment els envoliquem amb un paper de film i els posem a la nevera durant tota la nit. Al dia següent s'haurà assentat millor la massa i el sabor.

Elaboració de la cobertura:

Escalfar en un caçó la nata líquida i el sucre glas, baten amb les varilles manuals per a que es desfaci el sucre.
Quan arrenqui el bull es treu del foc i s'aboca per damunt de la xocolata que ja tindrem trocejada.
Batre enèrgicament  amb les varilles manuals per a que s'integri bé, afegir la mantega fins que ens quedi una barreja suau i brillant.
Reservar a la nevera fins que l'haguem d'utilitzar.
Mentrestant, muntar la nata del farciment. No hi afegirem sucre ja que la resta d'ingredients ja són prou dolços.

Muntatge:

Fer un almíbar amb 50 gr. d'agua i 50 gr. de sucre deixant que es desfaci a foc lent sense que arrenqui el bull. Disoldre una culleradeta de cafè soluble en aquesta mescla. Això ens potenciarà el sabor de la xocolata i no dóna gens de gust a cafè (per als que no us agradi).

Colocar un dels pans de pessic sobre la base o plat per pastissos, podem posar una mica de nata sobre el plat per a que no es mogui el pastís. També podem posar unes tires de paper de forn sota la base del pastís per tal de que no s'en embruti el plat.

Mullem el pa de pessic amb l'almíbar (ho podem fer amb un biberó o un pinzell) i deixem que s'absorbeixi.
Extendre amb una espàtula una capa gruixuda de nata muntada per damunt del primer pa de pessic, si ens passem de les vores no passa res.

Colocar el segon pa de pessic al damunt i fer el mateix, primer l'almíbar i després la nata.

Colocar el tercer pa de pessic i només mullar-lo amb l'almíbar.

Si ens ha sobrat nata, es pot afegir a la xocolata desfeta. Jo n'he afegit 1/4 part aproximadament. Us quedarà una bona textura per treballar encara que perdrà la brillantor que s'ha aconseguit amb la mantega.

Comprobar que ens ha quedat el muntatge dels tres pans de pessic ben centrat i ja podem donar una primera capa de cobertura de xocolata, procurant tapar tots els forats i que ens quedi un pastís uniforme. Ho posem a la nevera durant uns 20 minuts per refredar aquesta capa.

Passat aquest temps, donarem l'acabar definitiu amb una altra capa de xocolata ben gruixida i allisarem tota la superfície del pastís per tal que ens quedi uniforme.
Retirem el paper de de forn i ho decorem al nostre gust.
Jo he reservat una mica de la mateixa xocolata de la cobertura i amb una boquilla arrissada he fet unes flors sobre les que he posat unes boletes de sucre de color marró fosc.

Aquí us deixo un tall d'aquest pastís de 12 cm. que ha estat un èxit total.



Us animo a que el feu, obtindreu la felicitació més sincera de qui se'l mengi!

18 de juny del 2011

Tatin d'Albercocs

Ja fa uns dies que vaig veure aquesta recepta en el blog Sweet Mondays i no en vaig fer gaire cas ja que no era molt vistosa i el resultat em va semblar poc satisfactori com a "tatin", pero en uns dies el propi blog va publicar una millora de la mateixa recepta amb uns bons resultats.
Doncs m'he decidit a fer-la per poder convidar el meu nevodet a berenar. A veure com surt!


Endavant amb la recepta, és molt fàcil!

Ingredients:

9 ó 10 albercocs que siguin durs (no molt madurs)
150 gr. de sucre + 200 gr. per fer el caramel
150 gr. de mantega
150 gr. de farina
3 ous
1 culleradeta de llevat químic (Royal)
el suc de mitja llimona
2 cullerades de licor (Cointreau, amaretto o qualsevol licor que tingueu a casa)

Elaboració:

Rentar bé els albercocs i tallar-los per la meitat, se n'ha de treure el pinyol i el seu voltant si la capa és molt dura. Es posen en un motllo rodó de 24 cm. amb la part exterior tocant el motllo, o sigui que un cop col·locats es veu la part on hi ha el pinyol.

En un caçó al foc, fondre el sucre amb l'aigua per fer-ne caramel. Un cop agafi color es treu del foc i s'hi posa el suc de mitja llimona i immediatament es tira pel damunt dels albercocs.
Es posa al forn a 180ºC durant 15 minuts aproximadament per a que es confitin.
Es pot obrir el forn, de tant en tant, per remenar-los i que totes les parts es confitin bé. Es treuen del forn i es reserven.

Per fer la massa del partís, es barreja la mantega (que ja la tindrem tova, amb un parell d'hores fora de la nevera ja n'hi ha prou) amb el sucre fins obtenir una mescla homogènia amb aspecte de mantega, després s'hi afegeixen els ous un a un per a que es vagin incorporant bé i després el licor. Finalment s'afegeix la farina, que ja haurem barrejat amb el llevat.

S'avoca la massa per damunt dels albercocs i es posa al forn a 180ºC durant 30 minuts aproximadament.

Es treu del forn i es deixa refredar abans de desenmotllar.
Un cop ben fret, es desemotlla deixant els albercocs a la vista, és a dir girant el motllo sobre un plat.

I... aquí teniu el resultat. Mireu quin tall, esponjós i molt gustós!



Avui hi posaré aquesta altra foto. El pastís estava sensacional, gairebé no va donar temps a que es refredés, va desaparéixer dels plats en un moment.

Espero que us quedi molt bé! Bones Postres!


Ah! Aquí també hi he posat una mica d'Espriplopio.

11 de juny del 2011

Pastís de Xocolata i Mascarpone amb Mousse de Maduixa

Com que encara tenim maduixes, avui he fet una adaptació de la recepta del blog corazón de almíbar del que en sóc una fan indiscutible; gairebé totes les receptes que he fet fins ara són d'aquest blog.
És un pastís molt fàcil de fer però que té un procediment llarg, el mascarpone té una textura espessa que he volgut alleugerir posant la mousse de maduixa com a decoració.
Bé, anem per la recepta:



Ingredients:

Base del pastís

3 ous
75 gr. de sucre
50 gr. de farina
25 gr. de cacau en pols sense sucre

Farciment

5 fulls de gelatina
3 cullerades de llet
200 gr. de xocolata postres
500 gr. de formatge mascarpone
100 gr. de sucre
1 culleradeta d'essència de vainilla
200 gr. de iogurt grec

Cobertura

200 gr. de nata per muntar
70 gr. de sucre
200 gr. de maduixes
2 fulls de gelatina

Elaboració

Per fer la base del pastís: batre els ous amb el sucre al bany maria, afegir la farina i el cacau tamisats fins que quedin ben incorporats a la mescla.

Precalentar el forn a 180º C. Preparar el motllo desmuntable amb paper de forn a la base i abocar-hi la massa. Fornejar durant 10 minuts. Un cop feta treiem del motllo i deixem refredar sobre una reixa.

Per fer el farciment: hidratar la gelatina en aigua freda.
Batre el mascarpone amb el sucre la vainilla i el iogurt.
Escalfar la llet i disoldre la gelatina, reservar en un bol gran i afegir-hi la mescla del mascarpone, remenar per a que quedi ben incorporada.

Posar l'aro desmuntable a la base i a abocar-hi al damunt la meitat de la mescla de mascarpone, posar a la nevera per a que qualli.

Fondre la xocolata al bany maria. Es deixa refredar una mica i es barreja a la resta de la mescla anterior. S'aboca sobre la capa ja cuallada del pastís.

Posar a la nevera durant unes 3 hores i després desenmotllar, amb un ganivet de fulla gran que s'haurà mullat amb aigua calenta rasar ben bé tot el voltant per a que es vegin les 3 capes.

Per la decoració: fer una mousse de maduixa amb els ingredients descrits, posar-la en una màniga pastissera i decorar el pastís al gust.
Afegir pel damunt xocolata negra ratllada o crocant d'ametlla. 

  
I com que estem adapatant el nou concepte Espriplopio hi he afegit un ingredient secret ...

Adjunto unes fotos més, he repetit la recepta en porcions individuals de diferents tamanys i aquest és el resultat:





9 de juny del 2011

Espriplopio

Aquesta setmana heu d'estar molt atents, la recepta es basarà en el concepte Espriplopio
No te la perdis! Segur que t'agradarà. Aquí tens alguna pista dels ingredients que contindrà...


Veurem que passa...

5 de juny del 2011

Cupcakes

Des que vaig descobrir que existien aquests pastissets que volia fer-los quan abas millor, aquest cap de setmana ha arribat l'hora. Els he fet de dos gustos: cupcakes de maduixa amb xocolata i cupcakes de xocolata amb mousse de maduixa. Els resultats han estat poc satisfactoris en quant a gust els primers, que m'ha sortit massa dolç el frosting i molt "estopenca" la massa i els segons massa unflats; es per això que hi les fotos però únicament explicaré una de les receptes ja que l'altra s'ha de millorar. He fet alguna variació però m'he basat en la recepta del blog corazón de almibar.



Cupcakes de Xocolata amb Mousse de maduixa

Ingredients per a 8-10 cupcakes:

135 gr. de farina de rebosteria
15 gr. de cacau en pols sense sucre
1 culleradeta de llevat Royal
1 ou
80 gr. de sucre
40 gr. d'oli d'oliva
150 ml. de buttermilk o nata líquida

Per la cobertura preparar una mousse de maduixa




Elaboració:

Precalentar el forrn a 180ºC.

Batre amb les varilles el buttermilk, l'ou, el sucre i l'oli fins que estigui escumós.

Barrejar la farina, el cacau i el llevat. Tamizar-ho sobre la mescla anterior i batre fins que estigui tot ben incorporat.

Posar les càpsules de magdalena dins d'un motllo per que no es deformin i abocar-hi la preparació anterior. Fornejar durant 15 minuts.

Treure els cupcakes del motllo rígit i deixar-los refredar sobre una reixa.

Posar la mousse de maduixa a la màniga pastissera amb una boquilla arrissada i fer la cobertura, esplvorejar pel damunt trocets de xocolata, crocant d'ametlla o el que més ens agradi (fruits cecs a trocets, anissets etc) i...

... ja els teniu llestos. Mireu que vistosos! 

1 de juny del 2011

Pa, vi, sucre i nata

Aquest postre em recorda la infantesa, avui seria impossible donar a un nen un berenar de pa amb vi i sucre, però fa uns anys, a pagès, això era la cosa més normal del món.... i no passaba res.

Avui us presento una evolució d'aquest fantàstic record, que he tret d'un llibre de cuina catalana que he tenia una mica oblidat; a més hi he afegit maduixes ja que ara estem en temporada i val la pena.
Espero que us porti bons records, animeu-vos que és molt senzill!

Endavant amb la recepta:


Ingredients:

uns panets
maduixes al gust, també poden ser fruits vermells
250 gr. de nata
40 gr. de sucre

Per al vi d'espècies:

1l. de vi negre
2 claus d'olor
1 branca de canyella
1 pell de taronja
1 pell de llimona
170 gr. de sucre

Elaboració:

Prepararem el vi d'espècies posant tots els ingredients en un cassó al foc. Quan arrenqui el bull ho retirem i ho deixem infusionar durant 24 hores.

Tallem els panets a llesques o en forma de "quessitos" i els xopem amb el vi.

Presentem el plat posat les llesques enmig, afegin vi calent al voltant i ho acompanyem amb les maduixes o els fruits vermells; finalment posem nata muntanda pel damunt.

Si volem fer la nata amb aroma d'espècies, muntarem la nata líquida afegint el sucre, mig polsim de clau d'olor, canyella en pols i mig polsim de pebre blanc.

També podem presentar-ho afegint unes virutes de xocolata negra pel damunt de la nata.


22 de maig del 2011

Pastís de Formatge

M’he decidit a fer aquest pastís ja què el formatge és una de les meves passions i quan vaig veure la foto de la recepta que surt al blog corazón de almíbar, no ho vaig dubtar ni un moment; l’única diferencia és que habia de ser un pastís esponjós i molt pujat i a mi m’ha que poc esponjós per que va baixar-se molt la massa després d’apagar el forn. La pròxima vegada sortirà millor! De totes maneres ha sortit deliciós, i com sempre, he disfrutat molt preparant-lo.  El procés és elaborat però val la pena passar-se una estona a la cuina.

Ingredients:
600 gr. de formatge Philadelphia
200 gr. de crème fraiche (jo no en vaig trobar i l’he fet amb Quark)
80 gr. de farina de rebosteria
50 gr. de farina de blat de moro (maicena)
La ratlladura d’1 llimona
250 gr. de sucre
2 cullerades de llet
2 cullerades de mantega fosa
Unes gotes de llimona i un pessic de sal
6 ous (separem les clares del rovells)
Per la cobertura:
Melmelada de nabius (es pot utilitzar de maduixa, de mora, de grosella…, sobretot que sigui de bona qualitat i si pot ser amb trocets de fruita, val la pena!)

Elaboració:
Batre al bany maria els rovells, la mantega, la llet i la meitat del sucre; després afegim la ratlladura de llimona i seguim batent amb les varilles fins a que es tripliqui el volum, ha de quedar cremós. Ho posem en un bol i ho deixem a temperatura ambient.
Batre les clares amb les gotes de llimona i el pessic de sal fins a que estiguin a punt de neu, s’ha d’anar afegint la resta del sucre de mica en mica.
Tamisem la farina i la maicena sobre la barreja dels ous anant remenant amb compte de que no es baixin fins que s’hagin incorporat les farines totalment.
Dins un bol gran, batre els formatges fins que quedin cremosos, hi incorporem els ous i remenem amb compte amb les varilles, deprés afegim les clares amb moviments envolvents amb cura de que no es baixin.
Precalentem el forn a 150º-160ºC amb calor a dalt i baix sense aire.
Posem mantega en la base i vores d’un motllo desmuntable i  en folrem la base amb paper de forn, que pessigarem amb l’aro desmuntable.
Posem tota la mescla dins el motllo i ho introduïm al forn durant 1 hora aproximadament (no podrem obrir el forn fins al final de la cocció per comprobar si està ben cuit introduint un escuradents que haurà de sortir net), obrim només una mica la porta del forn per que es vagi refredant molt poc a poc, per tal de que no es baixi el pastís.
Un cop fred el posem a la nevera, sense desmotllar-lo, un mínim de vuit hores. Després podrem desenmotllar i enretirar el paper de forn.
Ja podem posar-lo en una safata, posarem pel damunt la cobertura de melmelada…
… i já el teniu llest.

Bones profit i bones Postres!

15 de maig del 2011

Mousse de maduixa i xocolata

Com que estic molt animada amb el nou blog, he fet un altre postre i així vaig omplint ratlles. Cal dir que sóc una gran fan del blog corazón de almíbar, i és d'allí d'on he tret les dues receptes que ja he publicat. Done-hi una mirada veureu quines fotos tant espectaculars hi ha, t'agafen ganes de cuinar i cuinar sense parar!!

Aquest postre és ideal per fer-lo en aquesta època, ja què és ara quan hi han les millors maduixes, així que aniveu-vos a fer-lo. Es senzill, encara que si no teniu molta pràctica estareu un parell d'horetes a la cuina.



Ingredients:

Per a la mousse de maduixes:

300 ml. de nata per muntar
4 fulls de gelatina neutra
300 gr. de maduixes
100 gr. de sucre ( jo no els hi he acabat de posar tots, va a gust)

Per la mousse de xocolata:

150 gr. de xocolata postres
300 ml. de nata ben freda
1 rovell d'ou
50 gr. de sucre llustre

Elaboració:

Mousse de maduixa

Hidratem la gelatina en aigua freda.
Netegem i tallem les maduixes, les macerem amb el sucre després les triturem i les colem amb un colador fi per tal de treure'n els granets.
Posem aquesta preparació en un caçó al foc i ho fem bullir, llavors hi afegim la gelatina, ja hidratada, i remenem fins que es disolgui del tot. Retirem del foc i ho deixem refredar en un bol ampli.
Muntem la nata ben freda i l'afegim a la crema de maduixes amb les varilles i fent moviments envolvents fins que ens quedi ben homogeni.
Reservem a la nevera per a que s'endureixi.

Mousse de xocolata

Muntem la nata be freda amb el sucre llustre (el sucre s'hi afegeix al final, quan la nata ja està pràcticament a punt).
Fonem la xocolata al bany maria o al microones (compte si ho feu al microones de no cremar la xocolata!).
Quan la xocolata s'hagi refredat una mica hi afegim el rovell d'ou i tot seguit la nata muntada amb les varilles per tal de fer una mescla homogènia; veureu que amb contacte amb el fred de la nata, la xocolata va cuallant i ens quedaràn uns trocets petits.




Presentació:

Es poden utilitzar vasos i copes de diferents tamanys, com veieu a les fotos.

Necessitarem: xocolata negra per ratllar, unes fulles de menta, i una filigrana de xocolata (per fer-la fonem una mica de xocolata postres al microones i amb una màniga pastissera fina, que podem fabricar amb una bossa de plàstic neta, fem uns petits dibuixos i els posem a refredar a la nevera sobre una paper de forn)

Muntatge: Posem mousse de xocolata al fons del vas amb compte de no embrutar-ne les parets (si ho feu amb una màniga pastissera de boca ampla us anirà molt bé), després i també amb una màniga pastissera fem boletes de mousse de maduixa com a segona capa i finalment i tirem la xoxolata negra ratllada pel damunt i ho decorem amb la filigrana de xocolata i una fulla de menta.



Us recomano que no feu les raccions molt grans ja que tot és nata i pot ser una mica pesat si ho serviu després d'un dinar.




14 de maig del 2011

Coulant de xocolata

Avui he decidit, per fi, començar aquest blog. En principi neix com un lloc hi publicaré totes les receptes de postres que vagi probant, hi haurà la recepta, adaptacions, comentaris i fotografies. També m'agradaria donar-li un toc diferent, especial... no se, ja veurem. M'agrada la cuina, la fotografia i fer sopars amb els amics, així que ja tinc els ingredients principals per practicar les meves postres!
Bé, us deixo la meva primera recepta:


Ingredients:

250 gr. de xocolata postres
250 gr. de mantega
180 gr. de sucre
100 gr. de farina
6 ous
mantega per untar els motllos
cacau en pols sense sucre per espolvorejar-los
motllos de flam

Elaboració:

Fem fondre la xocolata al bany maria, quan estigui pràcticament fosa hi afegim la mantenga, que també l'haurem fet desfer al bany maria o al microones.

Ho mesclem tot ben bé i hi afegim la farina i el sucre. Quan la barreja estigui una mica més refredada, hi afegirem els ous batuts per a que no es cuallin i obtindrem una massa homogènia.

Untem els motllos amb mantega i espolvoregem amb el cacau en pols. Repartim la crema anterior i ja ho tenim llest. En sortiran uns 10 o 12 coulants.

Ja només caldran 10 min. de forn a 180º 

Podem posar-los en el congelador fins que els haguem d'utilitzar, han de quedar com un pa de pessic per fora i cremosos per dins.





Animeu-vos a probar la recepta, és molt fàcil de fer i podeu deixar bocabadats els vostres convidats si els doneu un coulant de xocolata "home made" ... per Postres!