El mes de novembre és temps de carabasses i gustos de tardor. La carabassa dóna molt joc a la cuina i a les postres i es pot fer de moltes maneres diferents.Avui us porto uns patissets tipus lioneses, amb la massa de xocolata i un farcit semblant a una mousse de carabassa amb espècies.
A veure que us sembla...
Ingredients per a uns 28 pastissets (56 parts):
1 tassa d'aigua
2/3 de tassa d'oli de gira-sol
2 cullerades de sucre
1/2 culleradeta de sal
1 tassa i 2 cullerades de farina
6 ous
5 cullerades de cacau en pols
Ingredients per la crema de carabassa:
500 ml. de nata per muntar ben freda
200 gr. de sucre glas
2 culleradetes de canyella en pols
1/2 culleradeta de barreja d'espècies (clau, nou moscada, anís estrellat i gingebre)
450 gr. de purè de carabassa
Elaboració:
Posar en un caçó a foc mig l'aigua, l'oli i el sucre fins que bullin.
Afegir la farina i amb una cullera de fusta remenar ràpidament fins que la massa es desapegui de les parets del caçó i quedi compactada.
Treure el caçó del foc i deixar refredar durant uns 5 minuts. Anar remenant la massa ajudarà a que marxi el vapor.
Posar la massa en el bol de la batedora i afegir els ous d'un en un, no afegir el següent fins que el primer estigui ben incorporat. Afegir el cacau en pols i batre fins que quedi incorporat.
Posar la massa en una màniga pastissera amb una boquilla d'estrella oberta i fer petits cercles de massa sobre una safata de forn coberta amb paper sulfuritzat.
Posar al forn pre-escalfat a 210ºC durant uns 15 minuts fins que observeu que la massa hagi pujat completament i deprés baixar la temperatura a 180ºC i seguir fornejant durant 15 minuts més.
Deixar refredar almenys durant una hora abans de posar-hi el farcit.
Elaboració de la crema de carabassa:
Posar la nata en el bol de la batedora i batre durant 1 minut aproximadament fins que s'hagi muntat.
Parar la màquina i afegir-hi el sucre glas i les espècies, tornar a batre fins que tot just s'hagin incorporat sucre i espècies.
Afegir el purè de carabassa i batre a alta velocitat durant 1 minut fins que quedi una crema homogènia.
Posar la crema en una màniga pastissera i posar sobre la meitat dels cercles una quantitat de crema d'uns 2 dits d'alçada; tapar amb l'altra meitat dels cercles.
Per acabar podeu espolvorejar els pastissets amb cacau en pols o sucre glas... i ja els podeu servir!
Aquests pastissets són molt gustosos i tenen el sabor de les espècies i el dolç de la nata amb gust a carabassa.
Ja veureu com us sorprendran, han estat un èxit a la taula d'un dinar familiar.
Bones Postres!
Montse.