1 de desembre del 2013

Taula Dolça: preparant el Nadal


Comença el mes de desembre i ja hem d'anar pensant en els preparatius de Nadal: menjars, festes, regals ... i postres! Aquests dies els àpats solen allargar-se molt amb sobretaules que poden durar vàries hores, si disposeu d'espai a casa per posar una taula a part, és una bona idea presentar les postres en una taula dolça. Podeu posar-hi els torrons i dolços típics d'aquestes dates i també postres diferents que us faran ser una mica més originals.

Aquí teniu la meva proposta... 


Per començar hi he posat un pastís central, en aquest cas un Bundt Cake de Xocolata i Guiness al que li he donat el color nadalenc regant-lo pel damunt amb una Ganache de Xocolata Blanca amb Fruita de la Passió que he tenyit de color vermell; la xocolata mai falla i aquest pastís el podeu preparar amb antelació i tenir-lo congelat sense cap problema.


Per seguir amb la xocolata he preparat uns vasets de Mousse de Xocolata amb Stevia (aviat posaré la recepta al blog), he utilitzat aquest edulcorant natural que aporta la dolçor necessària sense afegir calories... que aquest dies ja en posem moltes!!! jajajaja.... Per fer-los una mica més atractius he fet una Galeta de Mantega i Xocolata que he presentat damunt de cada vaset... oi que queda bufó??? 


La Stevia també es molt fàcil d'incorporar en aquests Flams de Formatge amb Stevia que han sigut un èxit rotund en aquesta taula, així que us aconsello que els poseu, són molt fàcils i ràpids de fer i es guarden durant dies a la nevera. Un postre ràpid, senzill i molt exitós!

  
Les espècies també ens transporten als gustos del Nadal, així que aquests Mini-Bundts de Carabassa amb Espècies no podien  faltar, estan coronats amb nata muntada amb una barreja d'espècies i sucre: senzillament espectacular! no fa falta complicar-se la vida, muntar la nata, afegir el sucre i les espècies i llestos!


La fruita també ha d'estar present després de qualsevol gran àpat, ja se sap: "per pair una mica..." doncs l'he incorporat de manera divertida en forma d'aquests Xupa-Xups de Pinya amb Xocolata Blanca i Fruita de la Passió, fàcils de menjar i donen espectacularitat a la presentació de la taula.


També hi he posat poma en forma d'aquests Mini Apple Pies, la recepta americana d'aquests pastissets de poma incorpora canyella i sucre a les pomes però no a la massa, això fa que el pastissets no sigui molt dolç, el que crec que és una bona idea després de la quantitat de dolços que ens menjarem durant les festes!


I no podien faltar les Galetes de Mantega amb formes típiques, en aquest cas n'he fet de Vainilla Bourbon i de Xocolata. Sempre hi ha un foradet per menjar una galeta durant una llarga sobretaula!!


Espero que us animeu a preparar una Taula Dolça per les festes, el dinar de Nadal o el de Sant Esteve poden ser un gran dia per presentar les postres de forma original i diferent, i us garanteixo que quedareu molt bé amb els vostres convidats! Ja m'ho direu!!!

Aquí us deixo un parell de fotos més de tot el conjunt...



Ah! disculpeu la qualitat de les fotos són fetes amb el mòbil.

Bones Postres!

Montse. 

17 de novembre del 2013

Bundt Cake de Gingebre i Guiness

Recentment he adquirit un motllo per fer mini-bundts que m'encanta i com que el dia 15 de novembre es va celebrar el dia mundial del bundt cake em vaig decidir a provar una nova recepta amb gustos d'hivern; es tracta d'una massa molt especiada en la que predomina el gingebre però també hi han 4 espècies més i a més s'hi afegeix cervesa negra que dóna l'espongositat perfecta per a què sigui més lleuger que el tradicional bundt consistent.

Aquesta recepta l'he tret del blog de la Maria Lunarillos, si encara no el coneixeu us aconsello que el visiteu, té uns continguts molt pràctics i dóna receptes a diari.

Bé, anem per feina... 


Ingredients per a un motllo de 6 mini-bundts:

125 gr. de mantega a temperatura ambient
125 gr. de sucre
2 ous
200 gr. de farina de rebosteria
1 i 1/2 cullerades de cacau en pols sense sucre
1 culleradeta de llevat químic en pols
1 cullerada de gingebre en pols
1/4 culleradeta de canyella en pols
1/4 culleradeta de clau en pols
1/4 culleradeta de nou moscada en pols
1/4 culleradeta de cardamom en pols
165 ml de cervesa negra Guiness

Elaboració:

Pre-escalfar el forn a 170ºC amb aire. Engreixar el motllo a utilitzar.

Tamisar en un bol la farina, el cacau, el llevat i totes les espècies. Reservar.

Posar la mantega i el sucre en el bol de la batedora i batre a velocitat alta fins que la mescla blanquegi i estigui esponjosa.

Afegir els ous un a un lleugerament batuts; no incorporar el segon fins que el primer s'hagi incorporat.

Afegir la meitat de la barreja de farina i batre a velocitat baixa fins que tot just s'hagi incorporat. Afegir la cervesa mentre seguim batent i finalment la resta de la farina fins que s'hagi integrat completament.

Omplir els motllos de bundt, allisar la superfície i posar al forn durant 25 minuts o fins que al clavar un escuradents surti sec.

Deixar refredar uns minuts dins el motllo i seguidament desmotllar i deixar refredar completament sobre una reixeta.

Només caldrà que espolvoregeu el damunt dels pastissos amb sucre glas i ja els podeu servir!


Quan  proveu aquest pastís no quedareu indiferents, la potència de les espècies us omplirà la boca de gustos i tindreu ganes de seguir menjant-ne més per tal de descobrir la quantitat de matisos que podreu assaborir.
  
També podeu decorar-los amb una swiss buttercream de gingebre, no ho he provat però estic segura que pot quedar-hi genial!!!


Animeu-vos a provar aquesta recepta, us quedaran ganes de repetir-la!

Bones Postres!

Montse.

10 de novembre del 2013

Pastissets de Xocolata i Carabassa


El mes de novembre és temps de carabasses i gustos de tardor. La carabassa dóna molt joc a la cuina i a les postres i es pot fer de moltes maneres diferents.
Avui us porto uns patissets tipus lioneses, amb la massa de xocolata i un farcit semblant a una mousse de carabassa amb espècies.

A veure que us sembla...


Ingredients per a uns 28 pastissets (56 parts):

1 tassa d'aigua
2/3 de tassa d'oli de gira-sol
2 cullerades de sucre
1/2 culleradeta de sal
1 tassa i 2 cullerades de farina
6 ous
5 cullerades de cacau en pols

Ingredients per la crema de carabassa:

500 ml. de nata per muntar ben freda
200 gr. de sucre glas
2 culleradetes de canyella en pols
1/2 culleradeta  de barreja d'espècies (clau, nou moscada, anís estrellat i gingebre)
450 gr. de purè de carabassa

Elaboració:

Posar en un caçó a foc mig l'aigua, l'oli i el sucre fins que bullin.

Afegir la farina i amb una cullera de fusta remenar ràpidament fins que la massa es desapegui de les parets del caçó i quedi compactada.

Treure el caçó del foc i deixar refredar durant uns 5 minuts. Anar remenant la massa ajudarà a que marxi el vapor.

Posar la massa en el bol de la batedora i afegir els ous d'un en un, no afegir el següent fins que el primer estigui ben incorporat. Afegir el cacau en pols i batre fins que quedi incorporat.

Posar la massa en una màniga pastissera amb una boquilla d'estrella oberta i fer petits cercles de massa sobre una safata de forn coberta amb paper sulfuritzat.

Posar al forn pre-escalfat a 210ºC durant uns 15 minuts fins que observeu que la massa hagi pujat completament i deprés baixar la temperatura a 180ºC i seguir fornejant durant 15 minuts més.

Deixar refredar almenys durant una hora abans de posar-hi el farcit.

Elaboració de la crema de carabassa:

Posar la nata en el bol de la batedora i batre durant 1 minut aproximadament fins que s'hagi muntat.

Parar la màquina i afegir-hi el sucre glas i les espècies, tornar a batre fins que tot just s'hagin incorporat sucre i espècies.

Afegir el purè de carabassa i batre a alta velocitat durant 1 minut fins que quedi una crema homogènia.

Posar la crema en una màniga pastissera i posar sobre la meitat dels cercles una quantitat de crema d'uns 2 dits d'alçada; tapar amb l'altra meitat dels cercles.

Per acabar podeu espolvorejar els pastissets amb cacau en pols o sucre glas... i ja els podeu servir!


També podeu farcir cada meitat de massa fent un petit tallet al costat dels pastissets i posant-hi crema amb una màniga pastissera a la que haureu de fer una obertura petita i no cal que hi poseu boquilla.


Aquests pastissets són molt gustosos i tenen el sabor de les espècies i el dolç de la nata amb gust a carabassa. 

Ja veureu com us sorprendran, han estat un èxit a la taula d'un dinar familiar.

Bones Postres!

Montse.  

27 d’octubre del 2013

Pastís de Carabassa i Xocolata-2

Uns esperen el Halloween i d'altres la Castanyada, en qualsevol dels cassos la carabassa és un dels ingredients d'aquestes dates malgrat que la calor que encara tenim no acompanyi ni faci pensar que estem a ben entrada la tardor.

De totes maneres ja hem de començar a preparar els dolços amb els ingredients típics d'aquestes celebracions i la carabassa és un dels meus preferits per fer pans de pessic com el que avui us porto. L'he tret del blog Kanela y Limón y ja veureu com és molt senzill fer-lo i el resultat és molt i molt satisfactori; només us caldrà espolvorejar per damunt una mica de sucre glas per tenir unes postres ben vistoses i sabrosíssimes.


Anem amb la recepta

Ingredients per a un motllo de corona:

200 gr. de mantega a temperatura ambient
200 gr de sucre
6 ous
300 gr. de farina
200 gr de purè de carabassa*
20 gr de llevat químic Royal

1 pa de pessic de xocolata (jo el vaig comprar, però sempre serà millor si el feu a casa)
Sucre glas per espolvorejar

Elaboració:

Feu llenques del pa de pessic de xocolata per tallar-les amb un tallador de la forma que més us agradi (si teniu alguna forma de la temàtica de halloween millor, sinó feu com vaig fer jo una simple forma quadrada). 

Un cop teniu totes els trocets amb les formes fetes les poseu a l'interior del motllo, prèviament sucat de mantega (si ho feu amb un motllo de paper com he fet jo no cal aquest pas) fent un cercle de pa de pessic de xocolata.


Pre-escalfar el forn a 160ºC.

Batre la mantega i el sucre fins que blanquegi, afegir els ous un a un sense afegir el següent fins que l'anterior estigui ben integrat.

Afegir la meitat de la farina barrejada amb el llevat, batre i afegir-hi el purè de carabassa.

Acabar d'afegir la barreja de farina i llevat i avocar la mescla en el motllo.

Posar al forn durant uns 50 minuts o fins que al clavar un escuradents surti sec.

Deixar reposar el motllo uns 15 minuts i desmotllar.

Deixar refredar completament sobre un reixeta.


Abans de servir espolvorejar amb sucre glas pel damunt.


*Per fer el purè de carabassa només cal tallar-la a daus, salar-los i posar al microones fins que estigui cuita. Un cop cuita la tritureu i ja està llesta per fer sevir. També podeu bullir-la o fer-la al vapor només heu de tenir en compte de treure el màxim d'aigua possible de la carabassa abans de triturar-la.



Veureu que el resultat d'aquest pastís és espectacular i que amb el pa de pessic de xocolata a dins farà les delícies dels més menuts de la casa!!!
Espero que us animeu a fer-lo, és una bona manera de menjar carabassa!!!

Bones Postres!

Montse. 
   

15 d’octubre del 2013

Pastís Napolità Marmolejat

He disfrutat molt fent aquest pastís i és que feia molt temps que no utilitzava aquest motllo que m'agrada tant! Volia que al fer una nova recepta amb el meu motllo preferit fós alguna cosa diferent i que causés sensació; i dit i fet vaig triar una recepta del llibre "Boutique de Pasteleria" de la meravellosa Peggy Porschen.

Es un clàssic que recorda el pans de pessic de tota la vida però té aquesta vistositat tan espectacular i el gust a la vainilla i la xocolata que li donen el toc de modernitat.

Anem amb la recepta.


Anem amb la recepta.

Ingredients:

250 gr. de mantega a temperatura ambient
250 gr. de sucre
1 pessic de sal
1 culleradeta de pasta de vainilla Bourbon (o 2 culleradetes d'extracte de vainilla líquid)
5 ous
250 gr. de farina amb llevat ("bizcochona")
25 gr. de cacau en pols sense sucre
25 ml. de llet
colorant alimentari rosa

Elaboració:

Pre-escalfar el forn a 175ºC.

Batre la mantega, el sucre, la sal i la vainilla fins que quedi una mescla esponjosa i blanquegi.

Afegir-hi el ous un a un, lleugerament batuts, i batre a velocitat alta.

Incorporar manualment i amb lleugeresa la farina tamisada.

Dividir la masa en 3 parts iguals. Mesclar una part amb el colorant rosa; una altra part amb el cacau i la llet i la tercera es deixa natural.

Engreixar i enfarinar el motllo. Abocar la massa de color rosa en primer lloc, després la de xocolata i finalment la natural.
Per fer l'efecte de marmolejat remoure amb compte la preparació amb un ganivet. (jo no ho he fet)

Fornejar durant 1 hora aproximadament o fins que a l'introduir un escuradents surti sec.

Treure del forn i deixar reposar uns 15 minuts en el motllo.

Desmotllar i deixar refredar completament sobre una reixeta.

Podeu fer un almíbar al 50% aigua i sucre i pintar el pastís per a que quedi més esponjós.

Posar sobre una safata i espolvorejar amb sucre glas.


Ja el podeu servir!!! A veure que n'opinen els vostres convidats!!!


I una foto més per a què us animeu a fer-lo, els resultats us sorprendran!!!


Bones Postres!

Montse.

6 d’octubre del 2013

Apple Pie, el clàssic Pastís de Poma Americà

Ja feia molts dies que em rondava la idea de fer un pastís de poma, però com que encara feia calor no venia massa de gust; amb els primers dies de temperatures lleugerament més baixes he anat ràpidament a comprar unes pomes i he fet aquesta meravellosa recepta del típic pastís de poma americà: l'Apple Pie. Si us agraden les pomes i el gust de la canyella aquesta recepta, que vaig adaptar de la recepta de la Martha Stewart, us encantarà!!


Ingredients per la massa:

310 gr. de farina normal
225 gr de mantega freda (de la nevera) tallada a daus
1 culleradeta de sal
60 ml d'aiga ben gelada

Elaboració:

Pimer preparem la massa que ens farà de base i cobertura del pastís.

Posar la farina i la sal en un bol gran (per treballar-hi) i barrejar. Afegir la mantega ben freda i treballar ràpidament amb les mans fins quen ens quedi una textura terrosa, afegir-hi l'aigua gelada (no s'ha de desfer la mantega per complet així tindrem massa amb un aspecte i un sabor "rústics").
* Si us queda molt enganxifosa degut a l'aigua, poseu-hi una mica més de farina i ja podreu treballar sense que la massa se us quedi empegada a les mans.

Dividir la massa en dos parts, envolicar-les amb paper film i posar-les a la nevera durant 1 hora com a mínim. Podeu deixar-la tota la nit.

Treure de la nevera i extrendre la massa sobre una superfície llisa enfarinada amb l'ajuda del corró. Cobrir la base del motllo i deixar-ho a la nevera.

Mentrestant preparem el farcit de poma.

Ingredients:

1,3 kg de pomes netes i tallades
1 cullerada de suc de llimona
50 gr. de sucre
1 culleradeta de canyella en pols
1 pessic de sal
15 gr. de mantega tallada a dauets petits
sucre per decorar
1 rovell d'ou
1 cullerada de nata

Elaboració:

Pre-escalfar el forn a 200ºC, sense aire.

Barrejar la nata i el rovell d'ou en una tassa i reservar.

Pelar i tallar les pomes, posar-les en un bol juntament amb el suc de llimona, la canyella en pols, el sucre i la sal; remenar-ho tot fins que les pomes quedin ben impregandes de la resta d'ingredients.

Treure el motllo de la nevera omplir-lo amb les pomes. Ha de quedar com una muntanya de pomes que sobresurt del motllo ja què un cop al forn s'encongiran molt i si no n'hi hem posat suficients ens quedaria un pastís mig buit.



Repartir els trocets de mantega per damunt de les pomes i cobrir amb la resta de la massa.

* En aquest punt cal fer un petit punt i apart, podeu posar la resta de la massa sensera per cobrir el pastís, fer-hi uns tallets per a què respiri dins el forn i fornejar-la. O podeu fer el que vaig fer jo que queda molt bonic però que és molt entretingut:

Vaig tallar la resta de la massa en tires i vaig fer un enreixat per damunt del pastís. Queda molt vistós i dóna un aspecte rústic que és molt agradable a la vista. Si teniu pressa no us recomano fer aquest pas.

Pintar el pastís amb la mescla de rovell i nata. Espolvorejar amb el sucre.


Fornejar durant 20 minuts a 200ºC i després baixar la temperatura a 175ºC i deixar-lo durant uns 50 minuts o fins que quan claveu un ganivet dins el pastís noteu que les pomes estan toves.

Treure del forn i deixar refredar, encara que us el podeu menjar tevi. El millor dia per degustar-la és el primer però l'endemà també està perfecte. Espero que no us duri més dies, jajaja, però n'aguantará perfectament 2 ó 3 a temperatura ambient tapat amb paper d'alumini.

Jo us puc dir que ha estat un dels grans èxits de les postres que darrerament he fet, és una mica engorrós per tallar i servir, però podeu fer servir motllos individuals, com vaig fer jo, per no tenir cap problema en aquest sentit; això si, necessitareu una bona estona per preparar-los.


Espero que el proveu, està deliciós!!!

Bones Postres!

Montse.

22 de setembre del 2013

Cupcakes de Móra amb Melmelada i SMB de Móra

Els darrers dies vaig tenir un regal que em va fer molta il.lusió, uns pots de melmelada casolana de móra i de pruna; no parava de donar voltes en quin era el millor postre per posar-hi la deliciosa melmelada de móra i finalment com que aquest cap de setmana les postres havien d'anar a cases diferents em vaig decantar per uns cupcakes farcits d'aquesta melmelada.

Són finíssims!!! la melmelada estava deliciosa, al punt de sucre, sense el granet de la móra i amb una textura extraordinària!!! Aquest cupcake és definitivament el meu favorit, és senzillament rodó!!!


Anem amb la recepta

Ingredients per a 18 cupcakes:

300 gr. de farina
240 gr. de sucre
200 gr. de mantega a temperatura ambient
1 cullerada de llevat químic en pols
4 ous
2 cullerades de pasta concentrada de móra (Sosa)
1 pot de melmelada de móra (per farcir les magdalenes)

Elaboració:

Batre la mantega i el sucre fins que blanquegin i quedin escumosos.

Afegir els ous un a un mesclant bé entre cadascun d'ells. Afegir la pasta de móra.

Tamisar la farina i el llevat i afegir-ho a la mescla anterior a poc a poc.

Omplir els motllos de cupcake fins 2/3 parts i fornejar durant 20 minuts en el forn preescalfat a 180ºC (compte!! cada forn és diferent, feu la prova de l'escuradents per comprovar que ja estan fets abans de treure´ls, si al clavar l'escuradents surt sec ja estan cuits)

Deixar refredar dins el motllo rígid durant 5 minuts i deprés passar a una reixeta per a què refredin completament abans de posar-hi el frosting.

Feu 1 recepta de Swiss Buttercream (que trovareu a la secció dels bàsics) a la que hi heu d'afegir al final la pasta concentrada de móra (Sosa) o purè casolà de móres en la proporció que més us agradi.

Per acabar feu un foradet a la part superior dels cupcakes, amb un ganivet o amb l'estri de treure el cor de les pomes i hi poseu una culleradeta de melmelada de móra, torneu a tapar la magdalena i decoreu amb la SMB de móra.
 

 
I ja podeu degustar-los, he de mossegar tot el cupcake de dalt a baix per poder gaudir del contrast de gustos, veureu quin plaer!!!



Espero que us decidir a encendre el forn i fer aquestes delícies ben aviat!

Bones Postres!

Montse.